-ÖZEL HABER-

Zonguldak Acılık Sanayi Sitesi'nde tüm dükkanlarda yoğun bir çalışma temposu yaşanıyor. Sanayi sitesinde özellikle motor, elektrik, kaporta, döşeme ve birçok dalda Ustalar yanında çalıştıracak çırak bulma sıkıntısı yaşıyor. 
Ustalar  dükkanlarında hem ustalık hem çıraklık yaparak tamir için gelen araçların üstesinden gelmeye çalışıyor. 
YÜK SANAYİNİN DOKTORLARI USTALARIN ÜSTÜNDE
Acılık Sanayi Sitesi'nde Dost Oto Bakım Servisi motor ustalarından Volkan Arslan bu mesleğe çocuk yaşta kaporta sektöründe başlayıp ilerleyen yıllarda motor sektörüne geçtiğini belirtti. Bu dönemlerde çırak bulmakta sorun yaşadıklarını belirten  motor ustası Volkan Arslan şunları söyledi: "Acılık sanayi sitesinde İşlerimiz oldukça yoğun. Araçlarında sorun, problem yaşayan vatandaşlar Sanayi sitesine gelerek bakım ve onarımlarını yaptırıyorlar. Yeterli çırak bulunmaması nedeniyle sanayi sitesindeki birçok Usta işçiliği de çıraklığı da kendisi yapıyor. Ancak biz böyle sorun yaşamıyoruz. Bizde şu anda 3 tane çırak var ve biz bu yönden şanslıyız." dedi. 
YEDEK PARÇALAR ÇOK PAHALI
 Motor ustası Volkan Arslan "Yaşanan ekonomik sıkıntılar yedek parçalarda her geçen gün büyük sorun yaşatıyor. Yedek parçalara yüksek oranda zamlar geliyor. Bu da hem araç sahiplerine hem de bizleri zor durumda bırakıyor. Bugün örnek 10 liraya aldığımız bir yedek parçaya bir hafta sonra 15 liraya alamıyoruz" dedi. 
İŞLER YOĞUN
Volkan Arslan "Acılık Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren dükkanların büyük bölümünde yoğun bir çalışma var.  Bizler de gelen işlerimizi en iyi şekilde yaparak müşteriyi memnun göndermek istiyoruz. Zaman zaman işlerimize yetiştirmekte güçlük çektiğimiz anlar da oluyor. Bizler de memnunuz, gelen müşterilerimiz de memnun olarak sanayi sitesinden ayrılıyorlar" dedi.

Kaynak: Ender Yüksel