AK Parti'de Av. Saffet Bozkurt'un Ereğli'den başvuran aday adayları arasında öne çıkması, ilçede kamuoyu tarafından bilinen ve AK Parti rozeti taşıyan birkaç kişi tarafından çirkin bir iftira kampanyasına dönüştürüldü.

AK Parti Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu tarafından yerel seçimleri kaybetmesinin ruh hali ile Av. Saffet Bozkurt ve İbrahim Sezer'i suçlayan mektubunun yeniden yayınlanmasını sağlayarak, Saffet Bozkurt'un adaylığını engellemeye çalışan kişilerin, bu şekilde Ak Parti İl Teşkilatı ve Ak Parti Genel Merkezi'ni etki altında bırakmak istediği bildiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partisine bağlılığı ile tanınan, AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığına atanması ile birlikte kendisinden önce yıllarca yapılamayan hizmetleri iki yıl gibi kısa bir sürede gerçekletiren ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığına en başarılı dönemini yaşatan Av. Saffet Bozkurt, yerel seçimde AK Parti'yi hezimete uğratan ve şu anda milletvekili adaylığına soyunan siyasilerce hedef haline getirilmeye çalışılıyor.

Ereğli'de AK Parti'nin en güçlü adayı olarak öne çıkan Av. Saffet Bozkurt'a karşı, yerel seçimler sonrasında Ormanlı İlçe Başkanı'nın hiçbir somut bilgi, belge ve kaynağa dayanmayan, sadece kendi kişisel tavrını yansıtan bir mektubun, tam adaylık sürecinde yeniden ortaya çıkarılıp, Saffet Bozkurt'un adaylığının olumsuz yönde etkilenmeye çalışılması "siyasetin çirkinleştirilmesi" olarak tanımlanıyor.

AK PARTİ'YE SEÇİM KAYBETTİRECEKLER

Yerel seçim sonrasında yazılmış bir mektubu tozlu raflardan çıkarıp, Av. Saffet Bozkurt'un aleyhinde kullanmaya çalışanların, aynı seçimde Ak Parti'yi hezimete uğratan ve bu dönemde milletvekili adayı olmak isteyen siyasetçiler tarafından tezgahlandığı açıkça anlaşılıyor. Uydurma bir mektubu kendi siyasi ikballeri için payanda olarak kullanmak isteyenlerin, ilçe yönetimlerinde görev yaptıkları sırada hiçbir hizmete imza atmayışı, üstelik siyaseten iktidar partisini yenilgiye düşürmeleri AK Parti Zonguldak teşkilatları ve Genel Merkezi tarafından biliniyor.

Ereğli halkında karşılığı olmayan, siyaseten acz içinde bulunan kişilerin, Ereğli'ye hizmet yolunda önemli adımlar atan, birçok kamu yatırımını kısa sürede ilçeye kazandıran, köylüsüyle-kentlisiyle Ereğli halkı tarafından sevilen sayılan bir siyasetçiyi hedef haline getirme çabaları tepkiyle karşılanıyor.

Öte yandan AK Parti il ve ilçe teşkilarları ile partililer, AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Av. Saffet Bozkurt'a yönelik yıpratma çabalarının ters etki yapacağını ve bu oyunu sergileyenlerin  kötü siyasetlerinin kabul görmeyeceği ifade ediliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan AK Partili vatandaşlar, "Av. Saffet Bozkurt hiç bir zaman partisine ihanet etmemiştir. Aksine, Av. Bozkurt'u böyle suçlayanların kendileri partiye ihanet etmiştir. Herkes herkesin hakkında mektup yazabilir. Kendi başarısızlıklarını örtmek isteyenler, ya da kişisel düşüncelerle hareket edenler böyle mektuplar yazabilir. Böyle uydurma, afaki şeylerle kimse suçlanamaz. Saffet Bozkurt'un adaylığından korkup, telaşa kapılanlar şapkadan tavşan değil, tozlu bir mektup çıkarmışlar. Siyaseti bu duruma getirenlerin utanması gerekir" şeklinde konuştular.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi