Yasak olmasına rağmen internet üzerinden satışında ve kullanım oranında artış meydana gelen elektronik sigara önceleri Zonguldak’ta tütüncüler tarafından satılmasına rağmen cezaların ağır olması nedeniyle şuan için satılamıyor.

2020 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'yla nikotin içeriğine bakılmaksızın tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan elektronik sigara ve elektronik nargile dahil her türlü mamul ve bunların tüketiminde kullanılan elektronik cihaz, aksam, yedek parça ve solüsyonlarının ithali yasaklanmasına rağmen internet üzerinden satışı devam ediyor.
tütüncüler tarafından satılmazken, içeriğindeki maddelerin farklılaşmasıyla beraber sağlığa verdiği zarar da her gecen gün artıyor.
Araştırmada ürün cihazlarının ve likitlerinin hem kaçak yolla KKTC, Malezya, Romanya, Sırbistan, Ukrayna, Almanya ve Rusya'dan Türkiye'ye girebildiği hem de ürün parçalarının veya ham maddelerinin merdiven altı üretilerek piyasaya sürüldüğü vurgulanıyor.
Temin ve satışlara yönelik ilgili kurumlar, satış yapıldığı tespit edilen internet sitelerini kapatma yönündeki tedbirlerini sürdürürken ürünlerin yurda kaçak olarak girişinin engellenmesi için gümrük muhafaza ekipleri denetimlerine devam ediyor.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz