Yaklaşık olarak 2 aydır odaklanmış olduğumuz seçim sona erdi ve kazananı tebrik ediyorum; her zaman erdemli insan olmak için mücadele eden biri olarak tebrik etmesini de bilmek gerekir. Ben Kilimli İlçesi kurucu üyesi olduğum İYİ Parti'nin hiyerarşik düzleminde en alt kademesinde hatta zemininde olsam da her zaman en büyük sorumluluk üstümdeymiş gibi çalışmaya çalıştım. Olayın başına gelirsek ise birilerine karşı ya da belli bir zümreye özel bir kasıtla değil başkanlık sistemine karşı biri olarak iyi bir gelecek ve memleket için aktif olarak siyasete girdim. Her kim tarafından yönetilecek olursa olsun başkanlık sistemine karşıyım; isterse başkan en yakınım olsa bile... 

Yalan yok büyük risklerle girdik bu yapılanmaya; ilk önce neredeyse kesin olan bir mağaza müdürlüğü işim aktif siyasete girdiğim için iptal edildi ve bunun yanında hiçbir zaman ben olacağını düşünmediğim ama ara sıra ihtimalleri konuşulan ve iki kere mülakata çağrıldığım beldemiz insanlarının çoğunun çalıştığı özel sektör işine girme ihtimalimi sıfıra indirmeyi göze alarak bu işe girdim. Sadece ben değil yanımda olan arkadaşlarım da risk alarak bu mücadeleye girdi; hem de iş yerlerinde oluşabilecek her şeyi göze alarak. Hatta çoluk çocuk sahibi olduğu halde bu riski göze alanlar oldu. Anlayacağınız bizlerin memleket kaygısı kendi özel ve iş hayatımızdaki çoğu şeyin önüne geçti. Velhasılıkelam bizler kendi beldemizde çalışmalar yaptık, bu süreçte bazı sıkıntılar, iftiralar ve yanlışlıklar da yaşadık. Ama dik durmaya çalıştık ve elimizden geldiğince mücadelemizi ettik. Çoğu gibi karalama siyaseti yapmadan, kötülemeden, küfretmeden, kavga gürültü etmeden, birilerine olmayacak bir vaat ya da herhangi bir şey vermeden siyasetimizi yaptık. 

Burada sırası gelmişken bu mücadeleye girdiğim günden beri yanımda olan, bu oluşumda emeği olan ve olmaya devam edecek olan istisnasız herkese teşekkür ediyorum. 
Seçimde Muslu’da başarılı olup olmadığımız konusunda yorumu sizlere bırakıyorum. Ama hiçbir vaat doğrultusunda olmadan kendi bireysel çabalarımızla, bir kuruş menfi beklentisi olmadan yaptık her şeyi. Ne mücadelemizden vazgeçmek istedik ne de mücadelemizi çıkar uğruna satıp yanımızdaki arkadaşlarımıza ihanet etmeyi düşündük. Sonuçlar ortada; az önce dediğim gibi takdir sizlerin. Son olarak dün yanımda olan ve bugün de yanımda olan yol arkadaşlarıma ve beldemizde partimize oy veren herkese teşekkür ediyorum. 
Bu arada kadınlarımız teşkilatta toplandığında onlara " Çocukları ve beldemiz gençleri için sonuna kadar mücadele edeceğim" sözünü tutmak için aktif ya da pasif siyaset koşullarında sonuna kadar devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.


NOT: Yaşadığım coğrafyada pek takdir gören daha doğrusu sevilen biri olmasam da her zaman olduğu gibi erdemli ve güvenilir biri olmak için yaşayacağım. Bu arada siyasi olarak beni birileri dikkate alıyordur ya da almıyordur bilmiyorum ama " Siyaset yeni başlıyor; gerçek cesurlar hareketi şimdi başlıyor." Bu süreçte yoğunlukta bazı yakın arkadaşlarımı ihmal ettim, aradıklarında cevap veremedim ve çoğu kez dönüş yapmayı unuttum, stresli zamanlarım oldu birilerine kızdım anneme öfkeli konuştum herkesten özür diliyorum. 
Siyasi kimliğimi bir yere koyup Zonguldak'ta yaşayan bir vatandaş olarak vekil seçilen Deniz Yavuzyılmaz 'ı tebrik ediyorum. Bu seçimde nadir de olsa sevindiğim şeylerden biridir. Her türlü yanlışlıklara rağmen partisine küsmeden kendi amaçları doğrultusunda mücadelesini ederek her kesimden insanın sempatisini kazanan ve genç siyasetçilere örnek olan Deniz Yavuzyılmaz 'ı kutluyorum. Hayırlı olsun.