Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör, yaklaşık 15 gün önce sendika yönetim kurulu toplantısında daha önce Zonguldak kamuoyu gündemine hiç gelmemiş bir konudan bahsetti.

Sedat Güngör, “Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nu (TTK) sadece işçi eksiğini bulunmadığını, bununla birlikte memur açığının da bulunduğunu ifade etti. Güngör açıklamasında, TTK‘ya işçi alındığını, mühendis alındığını, eski hükümlü alındığını belirterek, “TTK'da üretimin devam etmesi. TTK’ya 5-10 yılda bir değil emekli olanın yerine ihtiyacı kadar alınması gerektiğini de söyledik. Mühendis alımı da ihtiyacı kadar gerçekleşti. Onunla da başlayacak önümüzdeki süreçte biz söylediğin bütün bu olumlu şeyleri yanında bir eksiğimiz var o da TTK'ya satın alma, makine ikmal, iş güvenliği ve muhasebe gibi uzmanlık gerektiren alanlarda en az 50 tane memur alınması gerekiyor. Yoksa yarın kurumda sıkıntılar yaşanacak” uyarısında bulunarak TTK genel Müdürü Kazım Eroğlu ve siyasetçilere çağrıda bulundu, dikkatlerini çekti.

Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Sedat Güngör, bu açıklamasından sonra sosyal medyada olsun, haberin altına yapılan yorumlar olsun, haberi yapmamdan dolayı bizzat bana (İsim vermem doğru olmaz) bu açıklamasını eleştiren çok sayıda kişi oldu. 

Burada özellikle şunu altını çizmek istiyorum

Sedat Güngör bana göre çok doğru bir açıklama yaptı

Kurumun ihtiyacını bildirdi.

Kurumda sadece işçi ve mühendis değil memur açığının da bulunduğunu ve yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşın acilen memur alınması gerektiğini altını çizdi.

Bunu Enerji Bir-Sen Şube Başkanı olarak Sedat Güngör’ün dile getirmesi kadar doğal bir şey olamaz.

Zonguldak’ın kuruluşundan beri var olan bur kurum ve kurum kültürünün devam etmesi, yazışmaların yapılabilmesi, kayıtların tutulabilmesi gibi sayısız işlemler memurlar tarafından yapılıyor.

Nasıl ki bir asker cephede geri planda lojistik destek olmadan uzun süre savaşamayacağı gibi, bu mantık TTK’da da geçerlidir.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun memur alımı için resmi talebine Zonguldak siyasetçileri elbette destek verecektir.

Neden olmasın ki

Kuruma İşçi de lazım, Mühendis de lazım ve elbette ki Memur da.

Bundan daha doğal bir şey olamaz.

Ben buradan Sedat Güngör’ün bu açıklamasına diğer bir çok sto’nuda destek olması gerektiğine inanıyorum.

Kurumun yararına olan her şeyde köstek değil destek olmalıyız.

**

HER YIL 1344 KİŞİ..

Türkiye’de her yıl 1344 kişinin iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini biliyor muydunuz.

Bende bilmiyordum ama öğrendim

3 Mart tarihinde Zonguldak’ta şehit madencileri anmak için yapılan törende konuşan TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hüsnü Meydan, Türkiye genelinde 2012 ve 2017 yılları arasında meydana gelen iş kazalarında 8 bin 68 emekçinin hayatını kaybettiğini ve Türkiye'de iş kaza oranların her yıl arttığına dikkat çekti.

Üstelik bu oranlara 2018 ve 2019 rakamları dahil değil

Gerçekten de yüksek ve ürkütücü bir rakam

Bu ölüm oranları bize İş güvenliğine gerçekten büyük bir önem vermemiz gerektiğini gösteriyor.