Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değildir

Geçenlerde Fenerbahçeli bir arkadaşım, Beşiktaşlı sevgilisiyle, Fenerbahçe – Beşiktaş derbisini izliyor.  Fenerbahçe her zamanki gibi kötü oynuyor ve Beşiktaş ilk golü atıp 1-0 öne geçiyor. İki sevgili gayet mutlu, mesut ilk derbilerini izlerken kız masumane bir şekilde “Hadi aşkım, bir selfi çekelim hatıramız olsun” diyor. Oğlan da “Tabi aşkım” diyor.  Selfi çekiyorlar ama kız beğenmiyor; “Biraz gülümser misin aşkım?” diyor ve tekrar çekiyorlar, oğlan gülümsüyor ve güzel bir fotoğraf çekip Insta’ya atıyorlar. 

Fotoğrafa bakar mısınız?

Fenerbahçe Kadıköy de Beşiktaş’a 1-0 yenik ve bizim Fenerbahçeli oğlan gayet mutlu, sırıtıyor! Bu selfi çok enteresan bir şey, tuttuğun takım kaybederken bile sırıtabiliyorsun. Ne demişler; hiçbir şey göründüğü gibi değildir. 

Klişe

Meşhur bir klişe vardır ya “Baksanız sosyal medya hesaplarında ki fotoğraflara herkes çok güzel, çok zengin, çok mutlu, çok eğleniyor… Halbuki işin aslı öyle mi?” diye uzar gider. Doğruluk payı vardır ama buradan çok da vurmamak gerekir. İnsanlar eskilerden beri mutlu zamanlarında fotoğraf çektirirler. Yetmişlerde de seksenlerde de kimse kavga, dövüş, maraz zamanı “Hadi toplanalım da bir fotoğraf çektirelim” demiyordu.

İnsanları Sosyal Yapar

Asosyal, tembel, uyuşuk insanlar vardır. Hafta sonları bir planları ve evden çıkasıları yoktur. Mutsuzlardır, depresyondadırlar… Sosyal medya hesaplarında dolaşırken bakakalırlar selfilere; herkes geziyor, herkes mutlu, herkes kabalık… Zorlarına gider, hemen kendileri gibi asosyal, uyuşuk arkadaşlarını ararlar. Gaza gelirler ve birkaç selfi de kendileri atmak için dışarı fırlarlar. İnsanın bu sebeple sosyal olması hoş bir şey değildir ama netice de sosyal olmuşlardır. Biz neticeye bakalım.

Abartmayalım

Her gün üç yüz, beş yüz tane selfi çekip sekiz, on tanesini sosyal medyaya atıp, bir tık fazla beğeni alabilmek için türlü saçmalıkları başvurup kafayı yememek lazım. Çantasını, yüzüğünü, yatak odasını paylaşan, özel zamanlarında güzel bir selfi çekebilmek için o anları yaşayamayan, selfi de güzel çıkabilmek için bir ton botoks ve estetik ameliyat yaptıran, her beğenide prestijinin arttığını düşünen tipler vardır.  Bu tipler hastadırlar. Tanı: Bastırılmış eziklik.

Marifet Değildir

Selfi çekmek kötü bir şey değildir. Çektikleri selfiler yüzünden başkaları tarafından yargılananlar, seviyesi düşük bulunanlar ve hiç selfi çekmedikleri için övünenler vardır. Bu kadar aşırı anlamlar çıkartılması gereken bir şey değildir. Selfi çekmek, sosyal medya kullanmak ya da kullanmamak marifet değildir.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki e-mail adresine veya instagram hesabına yazabilirsiniz. Diğer görüş ve önerileriniz için de yazabilirsiniz.

e-mail: [email protected]

İnstagram: b.bulut09