Ne güzel demiş Mevlana Celaleddin-i Rumi; “ Sen; okyanusta bir damla değilsin, bir damlanın içinde bütün bir okyanussun” … Adam daha ne desin ? 

  Kainatın yüce ve tek yaratıcısı olan Allah( C.C.); sana şah damarından yakınım diyor. Meleklerine bir insan yaratacağım ona itaat edeceksiniz diye emreden yine yüce Allah. 

   Kullarım yalnız bana ibadet edecekler, diğer insanların birbirlerinden ne rütbece ne de kıymet olarak bir farkları/üstünlükleri yoktur. Ee size verilen piyasa değeri milyon dolarlarla bile ifade edilemeyen “ beyini” kullanırsanız ne kadar değerli ve özel olduğunuzu anlayacaksınız.

   Sizi değersiz göstermeye çalışanlar var. Önemsiz olduğunuzu hissettirmek için uğraşanlar var. Birilerine muhtaç olduğunuzu ve yalnızca onların varlığıyla kendinizin bir anlamı olacağını algı yaratmaya çalışanlar/ne yazık ki eskisinden daha çok var ! 

  Ama siz “değerlisiniz” … Belki bazıları henüz farkında bile değil ama onlarda “değerli” yalnızca ne kadar değerli olduklarını kavrayabilmiş değiller. 

  Mevlana o sözü bir yerlere yaranmak için söylememiş. Okuduğu yüce Kitaptan çıkarmış o sonucu, tıpkı onlarca ayette Rabbimizin bize gönderdiği ve hala ciddiye alıp uygulamaya koymadığımız “ ilahi mesajlar” gibi … 

    Sizin değerinizi sizin gibi yaratılanların belirlemesine gerek yok. Zaten hadleri de yok. Sizi “önemsiz” gibi görenlere, öyle olduğunuzu hissettirenlere en doğru cevabı yine siz vermelisiniz. Oturdukları makamlar, ellerindeki güçler ve güvendikleri kaynakların hepsi sınırlı ve geçici ….

   Tıpkı güzelliklerin ve fiziki güçlerin zamanla erezyona uğraması gibi. 

Bugünden itibaren farklı bir güne uyanın. Size çok gördükleri hayatı kendilerine “ normal” görenlere, sizin verdiğiniz yetkiyle sizi dışlayanlara “ilahi mesajların ışığında” yanıt verin. En az onlar kadar değerli ve özel olduğunuzu anlatın ve öyle davranın. Zira “siz” yaratılanlar arasında en özel olanlarsınız !