Zonguldak'ta Yardım kömürü mağduriyeti nedeniyle tepki gösteren Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak'a taşlı kömür gönderen Türkiye Kömür işletmesi'ne (TKİ) çok sert tepki gösterdi

Şerafettin Nas, TKİ'nin Zonguldak SYDV 'ye gönderdiği yardım kömür çuvalların içinden taş çıktığını ifade etti

"TKİ'NİN GÖNDERDİĞİ KÖMÜRLER ZONGULDAK'TA MAĞDURİYET YARATIYOR"

Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla dağıtılan yardım kömürlerinden gelen şikayetler üzerine açıklama yaptı. Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından gönderilen, SYDV aracılığıyla da dağıtılan yardım kömürleri, mağduriyet yaratmaya devam ediyor. 

Zonguldak kent merkezi başta olmak üzere birçok ilçenin ardından Kilimli’den de şikayet sesleri yükseldi. Kilimli İlçesi’nde yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlar, taş parçası dolu çuvalları görünce şoka uğradı. Mağdur vatandaşlar, soluğu Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanlığı’nda aldı. Şikayetlerini dile getiren vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istedi.
Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas da konuyla ilgili açıklama yaptı. Nas; “Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın dağıttığı kömürlerden çok büyük sıkıntılar geldi.  Mağdur durumdayız. Biliyorsunuz bizim Zonguldak İli taş kömürüne alışkın olduğundan bu kömürlerden gerekli kadar faydalanamadı. Bu karda, kışta insanlarımız hakikaten mağdur. Ben bazı yerlere gittim gördüm. Hatta almış olduğum bilgi, en son bilgi durduruldu veya mağdur olan vatandaşların Vakıflara gidip müracaat etmelerini söylediler. Bu konuda muhtarlarımızda mahalle mahalle dolaşıyorlar, kendilerine mahalleli geliyorlar. Biz bu konuda, bunun bir an evvel çözüme kavuşturulmasını, Kömür takviyesi yapılmasını ve en azından mağduriyetin gidilmesini talep ediyoruz muhtarlarımız olarak.” diye konuştu. 
 

Kaynak: Ersin Çorbacı