Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas "Arıza ekiplerini sıklaştırın diyoruz yapmıyorlar. 4-5 günden beri elektriği kesik olan köylerimiz mahallelerimiz var" diyerek Enerji-Sa'ya tepki gösterdi.

Masasında mum yakarak muhtarlarla beraber basın toplantı düzenleyen Şerafettin Nas, Kilimli ve Zonguldak Belediyesi'nin üstüne düşen görevi yaptığını ancak Enerji-Sa'nın duyarsız kaldığını belirterek şunları söyledi;

"Tabii 3-4 günden beri gerek yazılı basını, görsel basını ve  muhtarlarımızın takip etmekteyiz.

İlimizde hava koşulları nedeniyle bir afet yaşandı. Bunu 3-4 gün önceden gerek AFAD Genel Müdürlüğü gerekse Meteoroloji Genel Müdürlüğü bildirildi. Fakat tabii bizim Zonguldak'ımız bildiğiniz gibi bir çanak gibi düşünün.

Bütün dağdan, tepeden gelen bütün yağmur suları, dere yataklarında ve şehir merkezine indirmekte. Bu nedenle biz zaman zaman EnerjiSa'yla toplantılar yapmaktayız. Kilimli'de Kozlu'da tüm ilçelerde bütün muhtarlarla beraber.

Tabii biz bunu defalarca anlattık, söyledik. Bak önümüz kış, şu anda ağaç kesimlerinde dikkat edin dedik. Aslında biz Enerji-Sa genel müdürlüğüyle de görüşüyoruz. Fakat bizim görüşmemiz yeterli olmuyor.

Burayı denetleyen Enerji Piyasası Kurulu'dur. Şimdi şöyle düşünelim. Bir belediyeyi düşünelim. Belediyenin işisinin eline kürek versen kürekle çalışır. Kazma verirsen kazmayla çalışır ama 5 kişilik ekiple 10 kişinin 15 kişinin işi yapılıyor. Bu enerjiSa'ya biz defalarca söylememize rağmen yatırım programına alınmasına rağmen buraya yatırım yapılmıyor. 

Elektrik hatlarının yer altında bir kısmı yapılmadı ama onlarda yer altında geçilsin. Bakın bu mumları ben üzülerek buraya yaktım. Vatandaşlar 4 gün mum ışığında kaldılar. Daha kışın başındayız. Allah muhafaza yarın ileride daha farklı bir durum olduğunda  düşünemiyorum nasıl olacağını.

Muhtarlarımız yetkililerı arıyor, ulaşamıyor. Arayan kişiler olmuş.  Benim köyümdeki, beldemdeki, ilçemdeki muhtar arkadaşlarımız hiç kimseye ulaşamıyor. Arızaya ulaşamıyoruz, arıza ekibi çalışıyor, sahada işi engellenmesin diye bakılmıyor.  Şimdi bizim toplumun kaderi bu değil ki Geçenlerde çok büyük bir kar yağışı oldu. Bütün Çankırı'dan, Ankara'dan, Eskişehir ilçeden, Kastamonu'dan ekip geldi. Makine ekibi geldi, araç gereç geldi. Arkadaş ya şimdi tamam özelleşti ama  buraya da eleman alınsın. Elemanlar yetersiz. 

Gelik'e giden bir ekip, Kilimli merkezine üç saatte iniyor aşağıya. Hatlar çok birbirine girmiş. Kesim yapılacak diyoruz. Orası orman bölgesi. Kesim yapamayız.  Muhtar ormanda bu şekilde ağaç kesemez. Belediyenin kendi işleri güçleri var. Yani şimdi senin halkının, elektrik hatlarının geçtiği yerleri belediye nasıl ve niye kessin ki? 

Dedin ki bize siz elektrik ekibiyle alınacak kişiyken 2-3 kişilik kesim ekibini hazır elinizde tutun.  Ağaçları kesin. Muhtarlar size yardımcı olur dedik. Efendim belediyeye gidin.  Belediyede size yardımcı olurlar.

Yetkililere söylüyorum, o değerli dostlarımız, arkadaşlarımıza. Bunu her sene çekecek halimiz yok. Buna bir çeki düzen verilsin. Bizim buradakilerle işimiz yok. Bizim esas işimiz Ankara'da ki Enerji Bakanlığı'yla. Burayı denetleyen Enerji Piyasası Kurulu'yla. Şimdi bunun siyaseti bile olmaz."

Kaynak: Ercan Demir