24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun da durumu belirsiz gibi.

Bundan 5 gün önce Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu sosyal medyada yazıp duyurmuştum. 

Tabiî ki bu analizimin sebebi şuydu.

Çünkü Yılmaz Büyükerşen Zonguldak’a geleceği sırada Mengen’deyken apar topar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara’ya çağrıldı.

Biz kendisini Zonguldak Belediyesi’nde beklerken bir anda Ankara’ya çağrılması nedeniyle aklıma ilk gelen ihtimal Büyükerşen’in Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanacağı şeklindeydi.

Bende bu düşüncemi facebook hesabımdan “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Büyükerşen” diye yazdım.

Fox TV’de önceki gün bir haber vardı. Haberde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ya Muharrem İnce ya da Yılmaz Büyükerşen olacak deniliyordu.

Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığına rakip olan bir insan.

Dolayısıyla kendisine muhalif

Yılmaz Büyükerşen aynı zamanda bir Prof.Dr.

Hem bilim insanı hem de iyi bir siyasetçi

Dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir ihtimale Büyükerşen’i adayı gösterecek.

Tabiî ki ittifak yaptığı siyasi partiler Abdullah Gül veya meral Akşener diye üstelemese

Demek ki analizimde yanılmamışım. 

Şimdi Şerafettin Turpcu’nu durumuna tekrar gelirsek

Kendisi bilindiği gibi Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı birlikte hareket eden bir milletvekili olarak tabiî ki Kılıçdaroğlu tarafından üstünün kırmızı çizgi ile çizildiği aşikar

Ancak ihtimal dahilinde ki eğer Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilirse ve de, Muharem İnce, Kılıçdaroğlu’na “Kendisiyle birlikte hareket eden milletvekillerine dokunmayacaksın, onları da seçilecek sıralarda aday göstereceksin” şartını sunarsa ve Kılıçdaroğlu’da bunu kabul ederse

iş başka

Bu dururumda Şerafettin Turpcu kesin Zonguldak’tan birinci sıra milletvekili adayı

Demedi demeyin

Umut Başoğlu düşünsün artık

Şerafettin Turpcu bilindiği gibi CHP İl Başkanı Umut Başoğlu’nun milletvekili adaylığına karşı.

**

KİBARCA KOVULDULAR..

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öyle bir hamle yaptı ki, Böylece bir taşla iki kuş birden vurmuş oldu

Hem İyi Parti’nin milletvekilliği seçimleri girmesini sağlayarak ittifak yaptı.

Hem de 24 Haziran seçimlerinde milletvekilliği sıralamasına sokmayacağı milletvekillerini, kiralama yöntemiyle kurtulmuş oldu.

Yani Kılıçdaroğlu Ünal Demirtaş’a ve diğer 14 milletvekiline, yüzlerine karşı 

“Kusura bakmayın, sizi seçimlere Milletvekili adayı yapmayacağım. Haydi başını çaresine bakınız” diyemedi ama kiralık olarak göndererek aslında bunu demek istedi

Şimdi İyi Parti’ye geçen CHP Milletvekilleri artık isteseler de CHP’den aday olamayacaklar. Gerçi İyi Parti’den milletvekili adaylıkları birinci sıradan garanti ancak, İyi Parti’nin baraj sorunu olduğu açık ve dolayısıyla meclise tekrar dönememe ihtimalleri büyük bir olası.

Bu milletvekilleri İyi Parti’den istifa edipte CHP’ye dönmek istemeleri halinde ise meclis grubu dağılacağı için bu seferde Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığını tehlikeye düşürüyor. Buda CHP-İP arasındaki ittifakın bozulmasına sebep olur ki, Kılıçdaroğlu bu ittifakın bozulmasını asla istemez.

Bu durumda İyi Parti’ye geçen milletvekilleri kendi başların çaresine bakacaklar.

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kibarca kovulan bu milletvekilleri, her ne kadar, demokrasi söylemleri de bulunsalar da iç dünyaları o kadar da mutlu değil.

Tabiî ki bu benim düşüncem

Şimdi ne olacak

Olacağı şu

Transfer milletvekilleri çok çalışacak ve oylarını yükseltecekler

Ve de dua edecekler İyi Parti barajı geçsin diye

Başka da çareleri de yok

**

TAZİYE..

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ın, dayısın oğlu Hüsnü Önder’in geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Merhum Hüsnü Önder kılınan cenaze namazının ardından Bartın’da aile kabristanlığında defnedildi.

Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, Önder Ailesi ve yakınlarına, Derya Akbıyık’a taziyelerimi sunuyorum.

Ruhu şad mekanı cennet olsun

**

GÜNÜN SÖZÜ: Bazı insanlar yağmuru hisseder, bazıları ise sadece ıslanır.