TFF İkinci Lig kırmızı grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor,  ligin ikinci yarısının ilk iki maçından golsüz beraberlikle ayrıldı.

Kadrosunda yer alan Onur Eriş,Şevket Güngör, Ercan Coşkun gibi etkili  oyuncularını  ara transferde başka takımlara kaptıran Zonguldak Kömürspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor ve Pendikspor maçına  kısıtlı kadrosu ile çıktı.

Teknik Patron Cahit Terzi, elindeki imkanlar dahilinde  bir kadro belirledi. Manisa  Büyükşehir Belediyespor maçında Sinan, Cömert, Emre, Okan Duran, Kamil, Mert, Kaptan Kaan Akgün, Berkan, İsmail İn, Turan ve  Hüseyin’den oluşan   ilk 11, güçlü rakibi karşısında müthiş bir mücadele  sergiledi. Direkten dönen  ve çizgiden  çıkartılan toplar vardı. Manisa Büyükşehir Belediyespor maçında  galibiyeti kaçıran  Zonguldak Kömürspor’lu  futbolcuların mücadelesi takdir topladı.

Teknik Direktör Terzi, Manisa Büyük Şehir Belediyespor maçında  sahaya sürdüğü ilk 11’de bir oyuncuyu değiştirerek  Pendik maçında oynattı.  Genç futbolcu Kaptan Kaan Akgün’ün yerine  sakatlığı geçen santrafor Okan Eken’i sahaya sürdü.

Pendik maçının özellikle ilk yarısında üstün bir oyun sergileyen Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular yakaladıkları  pozisyonları değerlendiremedi. Pas tercihlerini   zamanında, düzgün yapsalar ve son vuruşlarda etkili olsalar skor  değişik olurdu. 

Maçın ikinci yarısında dengeyi kuran Pendik’in zaman zaman etkisi oldu.Bir topu direkten döndü.  Rakibinden geri kalmayan Zonguldak Kömürspor’da  tehlike yarattı. 

Maçın uzatma dakikalarında Turan Yılmaz topa daha iyi vurup golü atsa  3 puanla  dönmemiz  içten bile değildi.

Pendik maçını izleyen herkes benimle aynı fikirde olacaktır. İlk yarıda Pendik’in  etkili bir pozisyonu yoktu. Oyunun hakimi Zonguldak Kömürspor’lu oyunculardı. İkinci yarıda maç iki takım arasında gitti geldi. Gol atan takım maçı kazanabilirdi.

Temsilcilerimizde beklentilerin altında kalan bazı oyuncular oldu.Turan Yılmaz’ın biran önce  toparlanması  lazım. Okan Eken her ne kadar etkili olsa da artık gol atmaya başlaması lazım.  Genç Cömert bu takıma bence oturdu. Her geçen hafta üzerine katarak takıma katkı veriyor. Sağ bekte  ileri geri çalışarak göz dolduruyor.

 Kaleci Sinan, stoperler Kamil ve Okan Duran adeta emniyet sigortası  gibi güven veriyorlar. Hüseyin, Mert, Berkan’dan oluşan orta saha çalışmaya  başladı.Hem defansa, hem de hücüma büyük katkı vererek takımı rahatlatan bir oyun sergiliyorlar.

İsmail de bu takıma faydalı olacağını Pendik maçında bir kere daha gösterdi. Oyuna 65’inci dakikada giren yeni transferler Mustafa Öztürk ve  Semih Karadeniz’in katkılarını birkaç maç sonra göreceğiz. Sol bek Mehmet Öztonga’nın bir an önce  takıma monte edilip Emre Kara’nın önde oynaması  hücum bölgesine güç verir gibi gözüküyor.

Ligin ikinci yarısı kıran kırana  maçlara sahne oluyor. Grubumuzdaki bir çok takım ara transferde güçlendiler. Kısıtlı imkanlarla mücadele eden Zonguldak Kömürspor ise bu rakipleri ile boy göstermeye çalışıyor.

İlk 2 maçında Play-Off mücadelesi veren güçlü  rakipleri ile oynayan Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular bence galibiyeti kaçırdılar. Cumartesi günü Pendik  maçında alınan 1 puan 90 dakika  defans  yaparak, oyunu soğutarak ve çirkinleştirilerek alınan  puan değil. Aksine, rakibe mahkum olmadan savaşarak, mücadele ederek  gol arayarak kazanılan 1 puandır. 

O yüzden deplasmanda alınan bir puana sevinmeli miyiz, kaçan  galibiyete üzelmeli miyiz arasında bir duygu içindeyim.

 İki maçtır gol yemiyoruz. Bu güzel bir gelişme.  İki maçta yarısı net olmak üzere  10’dan fazla pozisyona girip gol atılamaması  ise bizim için handikap. 

Yalnız, savaşma ruhunu yeniden kazanan, teslim olmayan 90 dakika  mücadele eden bir Zonguldak Kömürspor’u izlememiz beni eskisi gibi yeniden heyecanlandırmaya başladı.

Son oynanan Pendik maçında bazı oyunculara isim isim  eleştiri yapılabilir. Çok pas kaybı yaptığımızı, pas tercihlerinde  biraz daha  akıllı davranıp çabuk oynasak, ayakta çok top tutup ezmesek göze  daha hoş görünen oyun ortaya çıkabilirdi.

 Bu yorumlar bana ait.. 

Herkes farklı yorum yapabilir. 

Ancak  iki maçta gördük ki takıma yeniden heyecan gelmiş…