Çeteye yardım ve yataklık etmekten yerel mahkemeden hüküm giyen, çete liderinden para aldığı maddi delille tespit edilen nitelikli gazeteci Ali Rıza Tığ, Yeni Adım’a “seviye dersi” vermeye kalkışmış!

Kendisi “çukurda” olan bir gazetecinin, ilimizin saygın gazetesi Yeni Adım’a laf etmeye kalkışması ne tuhaf değil mi?

Bugüne değin yayınladığı haber ve yazılarda edep, haya tanımayan, yazılarında viagra, vibratör, masturbasyon, etek ve benzeri kelimeleri dilinden düşürmeyen, yayınlarından irin-cerahat akan, Zonguldak’ta “seviye” konusunda söz söyleyebilecek en son kişi bile olmayan nitelikli gazeteci Ali Rıza Tığ, anlaşılan o ki, yüzsüzlükte de sınırları aşmış bulunuyor.

Son yazısı ile isim vermeyerek Zonguldak’taki bütün il başkanları ile saygıdeğer eşlerini zan altında bırakan, ailenin en yüksek değeri olan iffet kavramını hiçe sayarak, pervasızca, alçakca, ahlaksızca ve bir çete tetikçisine yakışır bir şekilde yayın yapan nitelikli gazeteci Ali Rıza Tığ, yükselen tepkileri görünce hemen çark etti, topu Yeni Adım’a atmaya çalıştı.

Nitelikli gazeteci kimini evlendiriyor, kimini boşandırıyor, kimini bakan karısı yapıyor, olmadı, başka bir bakan ile evlilik peydahlıyor!

Bu ne terbiyesizlik, bu ne rezillik, bu ne ahlak yoksunluğu.

Zonguldak’taki bütün il başkanları ve saygıdeğer eşlerinin bu alçakça yayından ötürü, çete tetikçisi, belden aşağı gazeteci Ali Rıza Tığ’a yargı huzurunda hesap sorması gerekiyor.

Aynı şekilde, “ Etek giyip caddede gezer” başlıklı yazıyı kime yazdığını biz de biliyoruz, kamuoyu da biliyor, Recep Demirtaş da biliyor. İstediğini yaptıramadığı, taleplerini yerine getirmediği için asılsız haber ve yorumlarla, şantaj ve tehdit yolu ile hedef tahtasına koyduğu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, mahkemeye başvurduğunda, kimi kastettiği konusunda biz de kendisine şahitlik edeceğiz. Bakalım nitelikli gazeteci o zaman nasıl kıvıracak? 

Şimdi de çetenin nitelikli tetikçisi Ali Rıza Tığ’ın, merak ettiği konulara tek tek cevap verelim.

1- SİT alanını yanlış biliyorsun. Yine yalan yazıyorsun. Filyos Ateş Tuğla’nın talebi üzerine değil, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebi üzerine pazarlık yapıldı. Daha sonra Maliye Bakanlığı devreye girdi, satış ve takas için bakanlığın istediği rakam değil, Filyos Ateş Tuğla’nın öngördüğü rakam üzerinde anlaşma sağlandı.

Ey sayın tetikçi !

Senin söylediğin gibi kimse kimseye zorla mal satmadı.

2- İsmail Recai Şanlı’nın şikayeti üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince rutin denetimler dışında inceleme yapıldı. Herhangi bir usulsüzlük görülmedi, bazı eksiklikler görüldü, süresi içinde eksiklikler giderildi.

3- Ey çete tetikçisi!

Senin ve daha önce senin hakkında yazmadığını bırakmayan muhbir-ihbarcı gazeteci Mustafa Özdemir’in çıkarlarınız uğruna asgari müşterekte buluştuğunuz anlaşılıyor. 

Ancak şunu bilin ki, ne senin, ne de Mustafa Özdemir’in yaptığı haber ve yorumlar yetkili makamlar ve kamuoyu tarafından ciddiye alınmıyor, itibarı bulunmuyor. Sizin bakış açınızı Zonguldak kamuoyu da biliyor, yetkili makamlar da biliyor.

Bu bakış açısının “YEŞİL” olması gerektiğini artık sağır sultan bile duymuş bulunuyor.

Bu arada sen Erdoğan Demir’in SİT’ini bırak da, kendi SİT’ine bak! Hangi milletvekili ilgilenmiş, hangisi ilgilenmemiş, bu işler seni aşar.

4 - Nasıl yazı yazılacağını Yeni Adım’a sormana gerek yok. Çeteci gibi değil, çirkefce, adice. alçakca. ahlaksızca, yalan-yanlış, tehdit ve şantajla değil adam gibi yaz, insan gibi yaz. O zaman mesele kalmaz.

5- Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında yayın yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ömer Ünal çok dürüst bir belediye başkanı olduğu için yolsuzluk yapmaz, usulsüzlük yapmaz, kimseye rant sağlamaz, kaçak otele izin vermez, kumsala bina inşa ettirmez. Dolayısı ile bunları yapmadığı için bizim yayınlarımızdan etkilenmez.

6- Dedeman senin yazdığın gibi değil. Demir Ailesi, bu konudaki mahkeme kararına saygı duyarak, kendisi yıktı. Bak, herkes mahkeme kararlarına saygılı davranıyor, sen de çete davası sonuçlanınca sonucuna razı ol.

7- Filyos Ateş Tuğla’da duvar yıkılması olayı da senin söylediğin gibi değil. Yine yanlış, yine yalan. Ömer Ünal’ın usulsüz şikayeti ve yalan beyanı üzerine Karabük Kültür Varlıkları Koruma Kurulu böyle bir karar aldı, Filyos Ateş Tuğla bu kararı uygulayıp duvarı kendisi yıktı.

Daha sonra duvarın yasal olduğu yetkili merciler tarafından tutanakla tespit edilmesi üzerine, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’a maddi-manevi tazminat davası ile görevi kötüye kullanmaktan dava açıldı.

8- Parsel bazlı imar planı istendi. Filyos Belediye Başkanı bu talep uygunsa yerine getirmek zorunda, uygun değilse kendisi çok dürüst bir belediye başkanı olduğundan bu talebimizi yerine getirmez.

Eğer haklı talepleri yerine getirmezse bir kez daha “görevi kötüye kullanmaktan” hakkında dava açılır.

İşte çok nitelikli, çete tetikçisi Ali Rıza Tığ’ın merak ettiği konuların doğru cevapları.

Biz bu şantajcı gazetecinin iğrenç yayınlarına karşı yayın yapmaya, onun kirli çamaşırlarını tek tek ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.

O da, muhbir-ihbarcı gazeteci Mustafa Özdemir ile birşeyler düşünüp, yalan yumurtlamaya devam edecektir kuşkusuz.