Sevgili Okuyucular 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı tüm sınıflar için resmen başladı. Umarım bu sene öğrenciler, veliler ve öğretmenler için çok başarılı bir sene olur. Eğitimin önemini burada yazmam abes olur farkındayım ama bazıları ne yazık ki eğitimin ne kadar önemli olduğunun hala farkında değil. Eğitim çocuklarımız için olmazsa olmazıdır; insan vücudu için su ne kadar önemli ise eğitim de çocuklarımız için o kadar önemlidir. Esasında eğitim konusunu belli bir yaş grubuyla bağdaştırmamak lazım. Eğitimin yaşı, cinsiyeti falan hiç olmaz da şu an çocuklarımız için eğitimin önemine vurgu yapmaya çalışıyorum.

Eğitim konusunda öğrenciler kadar ailelerine ve öğretmenlerine de çok fazla iş düşüyor ama nedense bizde okul denildiğinde hep öğrenci akla gelir; aslında bu üç ayaklı bir sistemdir. Aile – öğrenci – öğretmen ve hatta toplum bile buna katılabilir. Ama bu durumun pek bilincinde hareket etmiyoruz. Az da olsa bunun bilincini yaşayanlar yok mu tabii var işte onları tebrik ediyor ve sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Eğitimin her yaşta olabileceğini az önce söyledim ama çocukken öğrenmek çok daha kolay; hani demiş ya Atalarımız “ Ağaç yaş iken eğilir. “ çok doğru bir söz. Ama ilerleyen yaşlarda da bazı şeyler başarılabilir.

Çok fazla uzatmayacağım; öncelikle çocuklarımızın öğretmenlerinden ve ailelerinden genç kardeşlerimizi kitap okumaya teşvik edecek şeyler yapmalarını rica ediyorum. He bu konu ile ilgili yapılabilecek ve bizlere düşen ne varsa seve seve yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Eğitimin içinde kitap okuma, edebiyat, bilim, sanat ve spor da çok önemlidir. Edebiyat ve tiyatro konularında yapılacak her projede gönüllü olarak görev alabileceğime, Zonguldak sınırları içinde ve hatta cennet vatanımızın hangi ücra köşesinde olursa olsun seve seve katılacağıma; buradan sizlerin huzurunda söz veriyorum. Yeter ki çocuklarımız için iyi bir şey yapılsın; onların menfaatine yapılacak her şeyde sorgusuz sualsiz varım. Hepinizin huzurunda namus sözü veriyorum. Son olarak buradan Cumhuriyet’in öğretmenlerine ve Mustafa Kemal’in askerleri olacak çocuklarımıza yeni öğretim yılında başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun...