Siyaset Zonguldak’ta o kadar kızıştı ki sormayın gitsin.

Tavanda, yani parti üst yönetiminde yapılan konuşmalar, hareketler tavana fazlasıyla yansıyor.

Başka illeri bilmiyorum ama Zonguldak siyaseti fokur fokur kaynıyor

Tavanda AK Parti MHP arasıda yapılan ittifak CHP’yi oldukça germiş durumda.

AK Parti MHP ittifakı sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan Zonguldak ziyaretinde MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ı ziyaret etmişti. Burada MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, ittifakı eleştiren CHP Genel Merkez yöneticisi Bülent Tezcan’ı eleştirerek, ağlasanız da zırlasanız da değişen bir şey olmayacak. Bu ittifak devam edecek demişti. Bu ziyaret Cuma günü gündüz gerçekleştirilmişti. Bu açıklamalar gündüz yapılmıştı. Aynı akşam ise Cumhuriyet Halk Partisi’ni çiçeği burnunda Zonguldak İl Başkanı Umut Başoğlu, kanal Z’de katıldığı Günün Konusu’nda Hamdi Ayan’ın bu sözlerini eleştirerek, “MHP daha önce taşerondu AK Parti şimdi kadroya aldı. Sayın Hamdi Ayan’a tavsiyem masa sandalyesini alsın AK Parti’ye taşınsın. Ona orada zaten yer veriler” dedi.

Tabi ki bu eleştirilere cevap gecikmedi.

Hatta bir değil iki cevap geldi

AK Parti Merkez İlçe başkanı Mustafa Çağlayan, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan.

Hem Hamdi Ayan ve hem de Mustafa Çağlayan Umut Başoğlu’na çok sert cevap verdiler.

Bakalım Umut Başoğlu buna ne diyecek merak ediyorum.

Dedim ya Zonguldak siyaseti gerçekten fokur fokur kaynıyor

Siyaset daha seçimlere neredeyse 1.5 yıl olmasına rağmen bu kadar çok fokur fokur kaynıyorsa ilerisini düşünemiyorum bile.

 

BAŞBAKAN GELİYOR..

Bir yanda bir yandan da AK Parti’nin 20 Ocak’ta yapılacak olan il kongresi var tabiî ki. Bildiğiniz gibi Zonguldak’ta ilk önce MHP kongre sürecini tamamladı. Ardında CHP kongre sürecini tamamladı. Şimdide AK Parti kongre sürecini tamamlamak üzere. 

Gelmek istediğim konu şu aslında

Zonguldak siyaseti gerçekten çok hızlı

Takip ederken inanın başımız dönmeye başladı.

Daha kongre yapılmadı ama heyecanı ve coşkusu şimdiden Zonguldak’ı sarmış durumda.

Çünkü kongreye Başbakan Binali Yıldırım katılacak.

Başbakan Binali Yıldırım’ın kongrede Zonguldak için söyleyecekleri çok önemli.

 

ZEKİ TOSUN VE EKİBİ GERÇEKTEN GÜÇLÜ

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun kongre için hazırlıklarını sıkı şekilde sürdürüyor. Kongreler siyasi partilerin düğünüdür, bayramıdır. Zeki tosun bu yapılacak olan 6. Olağan Genel kurulda Zonguldak’ta gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Site kapalı Spor salonu tıklım tıklım olacak. Salon tarihinde görülmemiş bir kalabalığa sahne olacak. 20 Ocak Zeki Tosun için bir mihenk taşı olacak.

14 Şubat 2015 yılında sevgililer gününde kongreye seçilen Zeki tosun 20 Ocak 2018 tarihinde de ikinci kez il başkanlığına seçilecek.  

Bu dönem Zeki Tosun’un gerçekten çok güçlü bir ekiple görev yapıyor. Yeni seçilen ve görevlerine devam eden ilçe başkanları ile birlikte Zeki Tosun çok güçlü bir kadro oluşturdu. Bu kadro şimdiden kendisini beli etmeye başladı bile. Siyaset hızlanmaya devam ediyor. Zeki Tosun’u bu ekiple Zonguldak’ta 2019’a hazırlanacak. 

 

HAMDİ AYAN’A FARZ OLDU ARTIK..

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Devlet Bahçeli’nin milli duruşu sonrasında AK Parti ile MHP arasında başlayan yakınlaşma ittifak ile sonuçlandı. Devam eden bu süreçte AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve MHP İl Başkanı Hamdi ayan arasında sıkı bir dostluk başladı. Müthiş bir ikil oluştu.

Başbakan Binali yıldırım’ın Zonguldak ziyaretinde MHP İl başkanı Hamdi Ayan’ı ziyaret etmişti. Devam eden süreçte de ilimizi ziyaret eden bir çok AK Parti Genel Başkan yardımcısı MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ı ziyaret ettiler. Ve son olarak ta Harun Karacan. 20 Ocak’ta yapılacak olan AK Parti İl kongresinde başbakan Binali Yıldırım katılacak. 

Bu Hamdi Ayan’ın şansından olsa gerek, Başbakan tarafında ziyaret edilen muhalefet il başkanı başka ilde var mıdır acaba.

Beli mi olur bakasın başbakan Binali Yıldırım Hamdi Ayan’ı itkici kez ziyaret eder. Artık MHP İl Başkanı Hamdi A,yan, MHP Genel Başkanı yada Genel merkez yönetiminden yöneticiyi Zonguldak’a çağırıp AK Parti İl Başkanı Zeki tosun’u ziyaret etmesi farz oldu desek yeridir.

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir.