Kilimli için çok güzel bir gelişme..

Kilimli’de tarihe geçecek bir olay yaşandı.

Cumartesi günü Kilimli’de bulunan siyasi partilerin ilçe başkanları siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak bir araya geldiler.

AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci, Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli İlçe Başkanı Necla Karademir, Milliyetçi Hareket Partisi Kilimli İlçe Başkanı Serdar Yaralı, İyi Parti Kilimli İlçe Başkanı Sinan Poyraz, Saadet Partisi Kilimli İlçe Başkanı Hüseyin Topalahmetooğlu ve Yeniden Refah Partisi Kilimli İlçe Başkanı Soner Ülgü, Radartepe Sosyal Tesisleri’nde kahvaltı yaptılar.

Toplantı AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci’nin davetiyle gerçekleşti.

AK Parti İlçe Başkanı Sedat Demirci’yi bundan dolayı kutluyorum.

Toplantıda AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci ilçe başkanlarına yatırımlar hakkında bilgi verdi. Birlikte uzun süre sohbet ettibler, ilçe başkanları birbirlerin fikirlerini yüz yüze dinleme imkanı buldular.

İlçe başkanları da Kilimli adına birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Toplantının kısaca özetlersem

Kilimli’de siyaset tarihine geçecek bir olay yaşandı.

Temel amaçları Kilimli’ye hizmet olan ilce başkanları, “mesele Kilimli ise gerisi teferruat” dediler.

Örnek bir dayanışmaya imza attılar.

Bu birlik ve rayanışma Kilimli’nin geleceği açısından büyük bir önem taşıyor.

SIRA MİLLETVEKİLLERİNDE.. 

Toplantıda CHP Kilimli İlçe Başkanı Necla Karademir, “Biz ilçe başkanları olarak toplandık. Sıra milletvekillerimiz de” diyerek önemli bir mesaj verdi.

Haksız da değil

Zonguldak için tüm milletvekilleri bir araya gelerek böyle bir toplantı yapmaları çok ta yerinde olur ve güzel bir fikir..

KİLİMLİ’YE KYK YURDU İHALESİ BUGÜN..

KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) tarafından Kilimli’de 400 yataklı öğrenci yurdunun ihalesi bugün (11 kasım 2019 Pazartesi) gerçekleştirilecek.

Kilimli’ye hayırlı olsun

Bunda kimin emeği geçtiyse teşekkürü hak etti.

**

87 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK..

11 Kasım 2019 Pazartesi günü (Bugün) Saat 11:11'de Zonguldak’ta 87 bin 300 fidan toprakla buluşuyor.

Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılığını arttırmak, toplumuna çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacıyla öğrencilerden askeri birliklere sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına esnafından işçisine kısaca 7'den 77'ye toplumun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katkılarıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11:11'de tüm Türkiye genelinde 11 milyon adet fidan dikilecek.

Zonguldak ilimizde ise 87 bin 300 adet fidan toprakla buluşacak.

Fidan Dikim Töreni 11 Kasım Pazartesi günü Çaycuma ilçesi, Perşembe Beldesi Adaköy’de saat 11:11’de yapılacak.

Fidan dikimine, Zonguldak Valiliği, Belediyeler, Kaymakamlıklar, TSO’lar, TTK, BEÜ, Jandarma, Polis, Tarım, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Kızılay, Şehit Aileleri Derneği, Gaziler ve Sakatlar Derneği ve vs. daha bir çok kurum ve kişiler katılacak.

Dünya nasıl nefes alıyor hiç merak ettiniz mi? 

Bu soruya “Ormanlar sayesinde” şeklinde cevap vermek yanlış olmaz. 

Ormanlar dünyanın en önemli oksijen kaynaklarındandır.

Yeryüzü için birçok faydası bulunan yemyeşil ormanlar çok sayıda ağaç barındırır. Her bir ağaçtaki yaprak sayısı düşünüldüğünde ağaçların neden çok büyük bir oksijen kaynağı olduğu anlaşılabilir.

Ormanlar yeryüzündeki yaşamın sürekliliği açısından hayli önemlidir. Ormanların atmosferdeki gazların dengesinin korunmasında önemli etkileri vardır. Ağaçlar güneş ışığı yardımıyla suyu ve karbondioksidi fotosentez sonucu besine (örneğin glikoza) dönüştürürken atmosfere oksijen salar. Yetişkin bir çam ağacı 40 insanın bir saatte havaya verdiği karbondioksidi bir saatte oksijene dönüştürebilir. Bir yaprağın içinde bulunan, gözle görülemeyecek kadar küçük, çok sayıda gözenek (stoma olarak isimlendirilir) hava ile gaz alışverişi yapar. Bu nedenle yapraklardaki stomalara minik akciğerler demek yanlış olmaz.

1 hektar iğne yapraklı orman yılda 30 ton, 1 hektar geniş yapraklı orman ise yılda 16 ton oksijen üretir. 25 metre uzunluğunda bir kayın ağacı saatte 1,5 kg oksijen üretir. Dünyamız için oksijen kaynağı olan ormanlar aynı zamanda iklim üzerinde düzenleyici etkiye sahiptir. Sadece bulundukları bölgenin havasını temizlemez, aynı zamanda bol yağış almasını da sağlarlar. Ayrıca ormanlardaki ağaçların kökleri toprağı tutarak erozyonu ve sel baskınlarını önler.

Kısacası:

Ormanlar biz insanlar için hayati önem taşıyan son derece kıymetli ekosistemlerdir. İnsan var olduğu ilk günden bu yana kendisine yaşam veren her şeyi doğadan alıyor. Aldığımız temiz havayı, içtiğimiz suyu doğa “sessizce” üretiyor. 

Bu yüzden gelecek kuşaklara yaşanabilecek bir dünya bırakabilmek için her birimiz ormanlarımızı korumalı ve ağaçlandırmaya gerekli önemi vermeliyiz yani ülkemizin orman zenginliğini daha da genişletmek için elimizden geleni yapmalıyız.

Bu kapsamda 87 bin 300 fidan dikim töreni tüm Zonguldak’ta yaşayan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ve hepimiz bunu önemsemeliyiz.

Katılma imkanı olanlar mutlaka katılmalı ve geleceğimiz için fidanları toprakla buluşturmalı.

**

ALTERNATİF CHP LAZIM :)

Cumhuriyet halk Partisi her şeyin alternatifini düzenliyor

23 Nisan’da; Alternatif çelenk ..

19 Mayıs’ta; Alternatif çelenk ..

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda; Alternatif çelenk ..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda: Alternatif çelenk ..

10 Kasım Atatürk’ü Anma’da: Alternatif çelenk ..

Biz gazeteciler kendi aramızda konuşurken şöyle bir fikir gelişti 

CHP her şeyin alternatifini yapıyor ama kendi alternatifi niye yok 

Acaba alternatif bir CHP oluşabilir mi

Mesela yani