Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları Daire Başkanlığı'nın 2022 - 2023 yılı faaliyet programında yer alan  okullar arası  Gençler Kız-Erkek Taekwondo Türkiye Birinciliği 27-30 Mayıs tarihleri arasında Site Spor Salonu’nda yapılıyor. 61 ilden sporcu, idareci, antrenör, hakem ve teknik heyet olmak üzere yaklaşık 1000 kişinin katıldığı şampiyonanın açılış töreni gerçekleştirildi 
Site  Spor Salonunda düzenlenen  törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç
Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, daire müdürleri, sporcular ve antrenörler katıldı.
Sporcuların yerlerin alması ile başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşımızın  okunması ile devam etti.
Açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını tüm sporculara başarılar diledi.
Daha sonra söz alan Taekwondo Federasyonu Başkanı  Profesör  Doktor Metin Şahin, kendilerini ve sporcuları en iyi şekilde ağırlayan Vali Mustafa Tutulmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek hedeflerinin olimpiyatlarda madalya kazandırmak olduğunu söyledi.
ZONGULDAK, SPOR ALANINDA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
Vali Mustafa Tutulmaz ise  Zonguldak’ın son  yıllarda  birçok spor branşında yapılan şampiyonalara başarı ile ev sahipliğini belirterek şunları söyledi” Son zamanlarda Zonguldak sporun önemli merkezlerinden biri oldu. Çok sayıda etkinliği burada ev sahibi olarak organize ettik. Bundan sonra da devam edecek. Bunda Zonguldak halkının önemli bir spor kültürünün olmasının katkısı var. Bu spor kültürünün son zamanlarda yapılan spor tesisleriyle de Zonguldak kendinden daha çok bahsettirmeye başladı. ben bu yarışmalarda mücadele eden tüm sporculara başarılar diliyorum” 
Konuşmaların ardından Şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi. Daha sonra müsabakalara geçildi. 3 gün sürecek olan şampiyona Pazar günü sona erecek.

Haber: Ercan Aygün

Editör: Oğulcan Öz