Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Sözcüsü Ali Topaloğlu, 3 yıl önce katledilen 102 barışseveri unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.

       10 Ekim 2015 günü Ankara’da, “Emek, Barış ve Demokrasi” mitingi için Gar önünde toplanan binlerce insana karşı yapılan saldırıda 102 barışseveri yitirdiklerini belirten Ali Topaloğlu şunları ifade etti:

BU TOPRAKLARA BARIŞ, ÖZGÜRLÜK VE ADALET GELENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ...

        “10 Ekim 2015 günü Ankara’da, “Emek, Barış ve Demokrasi” mitingi için Gar önünde toplanan binlerce insana karşı yapılan saldırıda 102 barışseveri yitirdik, yüzlerce arkadaşımız da yaralandı.

      Yıllar geçiyor ancak acımız, öfkemiz, isyanımız, özlemimiz büyüyor.

      Şiddeti yaşamın sıradan bir parçası haline getirmek isteyen egemen güçler tüm barışseverlere, muhaliflere yönelik baskılarını sürdürüyorlar. Cumartesi annelerinden/insanlarından havaalanı inşaat işçilerine, barış isteyen akademisyenlerden doğa talanına direnenlere kadar yaşamına sahip çıkmak isteyen tüm kesimlere yönelik saldırılar sürüyor. Ülke, olağan hale gelen OHAL ile nefes alınamaz hale getirilmek isteniyor. Ancak bütün baskılara rağmen yılmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Barış mücadelesinde yitirdiğimiz dostlarımızdan aldığımız barış bayrağını her fırsatta katillere, barış düşmanlarına inat daha da yükseltmeyi bir borç biliyoruz. Barışı, aynı düşü gördüğümüz arkadaşlarımızla birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Barıştan başka isteği olmayan insanları katleden canlı bombaların ismini, yerini bildikleri halde buna engel olmayanlara, “ihmal yok!” açıklamaları yapanlara, “istifa edecek misiniz?” sorusuna gülenlere, miting alanında ölülerini kaldıranları, yaralılarına yardım edenleri “süpürün” talimatıyla gaza boğanlara, ölenlerin üzerine seçim sandıkları kuranlara, korku salarak iktidarını pekiştirenlere, halkın iradesini yok sayanlara karşı emek, barış, demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz. Bu topraklara barış, özgürlük ve adalet gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Unutmayacağız, unutturmayacağız!”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi