AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, “Büyük kongreden sora seçim çalışmalarına başlayacağız.”dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Mehmet Geldi’nin, Zonguldak ziyaretinde, yerel seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili bir soruya, “AK Parti ve MHP’nin sandalye sayısı bu konuda yeterli değil. Ancak CHP önerge verirse yerel seçimler öne alınabilir” açıklamasını yapmıştı. Aynı gün ise hemen ardından AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, yerel seçimlerin erkene alınmayacağını ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacağını söylemişti.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’da yerel seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi.

18 Ağustos’ta yapılacak olan büyük kongre sonrasında yerel seçim hazırlıklarına başlayacaklarını belirten Zeki Tosun şunları ifade etti:

“Yerel seçimlerin 31 Mart 2019’da yapılacağını seçim işleri başkanımız Sayın Ahmet Sorgun Bey açıklamıştır. Yerel seçimlerin yapılacağı tarih normal tarihe göre aynı tarihti. Daha önceden bu tarih kararlaştırılmıştır. Ama piyasada dolaşan erkene alınabilir gibi sözler vardı. Ahmet Sorgun bey de bunu açıkladıktan sonra 2019 yılı 31 Mart’ta yerel seçimler yapılacaktır. Biz katıldığımız daha önceki başkanlar toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın olduğu toplantılarda kendileri bize seçimlerin zamanında yapılacağını her gitmiş olduğumuz toplantıda bizlere söylemiştir. Seçimlere hazır olun diye talimatlar veriliyordu. Önümüzdeki hafta yapılacak olan 30 Ağustos’ta ki kongremizden sonra partinin yönetim şekilleri belli olacaktır. Daha sonra yerel seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağız.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi