SELİM ALAN PROJELERİNİ TANITTI
AK Parti Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve Aday Tanıtım Toplantısı, Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. 
Belediye Meclis Üyeleri partilileri kapıda karşıladı. Oluşan kuyrukta partililer AK Parti Belediye Meclis Üyeleri’ni tebrik etti, başarılar diledi. 
Gerçekleştirilen programa Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, muhtarlar, STK Başkanları, partililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Mustafa Çağlayan yaptı.

HAMDİ UÇAR: EL ELE VEREREK BEKLENTİLERE CEVAP VERECEK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar: "Uzun bir süre belediye başkan adayları ile ilgilendik. Zonguldak'ta genç, heyecanlı, projesi olan bir doktorumuzu aday gösterdik. Zonguldak'ta heyecan veren dönemin başındayız. Sayın Alan'a çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Yerel yönetimler çok önemlidir, bunu hep söyledim. AK Parti ailesi 25 belediyemiz var, projeleri hayata geçirecek isimlerle yola çıktık. AK Parti belediyeciliği çok önemlidir. Yerel yönetimlerde Zonguldak'a 10 yıldır bir çivi çakılmadı. 26 yıldır iktidarız ve yaptığımı hizmetleri anlatmaya zaman yetmez. Ama gelip 16 yıllık dönemini eleştiriyorlar, bilgi ve birikimleri yok. Bu şehrin sakini ve sahibiyim, ama utanıyorum söylemeye. Zonguldak merkezde 10 yıldır hiç bir proje hayata geçmesi, varsa söylesinler. 2004-2009 yılları arasını eleştiriyorlar. Bir çok çalışma yapıldı, sayabiliriz. Elbette yeterli değil ama inşallah Alan başkanımızla el ele vererek beklentilere cevap verecek projeleri hayata geçireceğiz. Onların haddine değildir bizi eleştirmek. Gömlek değiştirdiler yine halkın karşına çıktılar. Biz Ömer Bey'in arkasındayız, siyasete birlikte başladık. Tabanı, teşkilatçılığı iyi biliyor. Biz sadece seçim zamanı halkın arasına giren insan olmadık, olmayacağız. Bunu herkes bilsin. Zonguldak'ı küçük köy haline getirdiler ve biz 5 yıllık dönem içerisinde gıpta ile bakılan şehir haline getireceğiz" dedi. 

AHMET ÇOLAKOGLU: GÜÇLÜ BİR DURUŞLA ZONGULDAK'TA 31 MART'TA GELİYORUZ. 
AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu: "Zonguldak'ta gönül belediyeciliği tarihi başlamıştır. Zonguldak'a çok güzel hizmetler yapacağız. Tek bir grup olarak 10 yıldır geri kalmış Zonguldak'ı şehir yapmak istiyoruz. Önemli bir süreçten geçiyoruz, dikkatli olmamız lazım. Buz seçimin ne olduğunu algılamamız lazım. 31 Mart'ta çıkacak sonuca göre planlar yapanlar var, müsaade etmiyeceğiz. Her bölge hedefe kilitlendi. Güçlü bir duruşla Zonguldak'ta 31 Mart'ta geliyoruz. Gece gündüz durmak yok, sıkılmadık el bırakmayacağız" dedi. 

POLAT TÜRKMEN: BU BİR SEVDA İŞİDİR
AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen: "Meclis listesine isim koyacak isimler bulamayanlar var, şükür biz öyle değiliz. Siyaset bir yarıştır ama bayrağı teslim eden bırakıp gitmez, terlemeye devam eder. Bu bir sevda işidir. Herkes Milletvekili ve belediye başkanı olmak için uğraşıyor. Projeleri var mıdır? Zonguldak'ın derdi ortadadır, çok büyük projelerle ihtiyacı yoktur. Bu seçim farklıdır. Biz hizmet için geliyoruz, şu 30 günlük süreçte çalışalım"  dedi.

ZEKİ TOSUN: GELİYORUZ..
AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun da Zonguldak AK Partili Belediyecilikle tanıyacak” dedi

SELİM ALAN: HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM
AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Ömer Selim Alan,  "Doğduğum gün memleketime hizmet etmek için yola çıktım. Adaylığımın açıklandığı günden bu güne kadar alanlarda hız, sorunları dinliyoruz. Tek dert yol! Haklılar, biz bu yolları hak etmiyoruz, yakışmıyor. Su sorununda var, en pahalı suyu kullanıyoruz. Sosyal donatı eksikliği var, vakit geçirecek bir alan arıyoruz, merkezde daha bulamadık. 31 Mart'ta göreve gelince bu üç konuyu birinci sıraya alıp yapacağız. 14 yıl Kızılay'da yöneticilik yaptım, ilk göreve geldiğimde orasının da belediyeden farkı yoktu. Ama gelinen süreçte dünya rekorları kırdık. Ekip çalışmasını biz öğrendik" dedi.

PROJELER SLAYT GÖSTERİSİ EŞLİĞİNDE TANITILDI
Konuşmaların ardından AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr Selim Alan projeleri tek tek slayt gösterisi için de tanıttı.

İŞTE SELİM ALAN’IN A TAKIMI
Belediye meclis üyesi adayları tanıtıldı
AK Parti Zonguldak belediye başkan adayı selim alan projelerini tanıtmasının ardından belediye meclis adaylarını kürsüye tek tek çağırarak Tanıtımını yaptı. Belediye meclis üyelerini kürsüye çıkması ardından, milletvekilleri il başkanı, ilçe başkanı belediye başkanı adayı selim alan ak parti marşı eşliğinde fotoğraf çektirdiler.

İŞTE PROJELER: 
ALT YAPI VE ÜST YAPI (YOLLARIN YAPILMASI UCUZ VE TEMİZ SU):
- Tüm mahallelerde ve Kent merkezinde Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarındaki sorunları gidereceğiz. 
-Şebeke hatlarını yenileyip kayıp ve kaçağın önüne geçeceğiz.Bu sayede vatandaşlarımızın ucuz ve temiz su Kullanmalarını sağlayacağız.
-Alt yapı sorunlarını giderdiğimiz cadde ve sokakların yol ve kaldırım kaplamalarını hızlı bir şekilde yapacağız.

ENGELSİZ YAŞAM:
-ihtiyaç duyan engelli vatandaşlara gündüz bakım,evde temizlik ve sağlık hizmeti vereceğiz.
-Engelli vatandaşlara akülü ve tekerlekli sandalye yardımı yapacağız.
-Engelli aracı akü şarj istasyonları ve Ücretsiz ulaşım hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayacağız.

EMEKLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ:
-65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım ve Emeklilerin su faturalarında indirim sağlayacağız.
-Emeklilere özel TOKİ projesi ile emeklilerin ev sahibi olmalarının sağlanması.
-Merkezde yaşlı ve emekli konakları, Gündüz yaşlı bakım evi yapacağız.
-İhtiyaç duyan yaşlılara evde sağlık,Temizlik hizmeti vereceğiz.
-Muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek yardımı yapacağız.
-Emekli ve yaşlı vatandaşlara şehir içi ve şehir dışı kültür gezileri,yemek,konser,tiyatro,sinema ve piknik organizasyonları ile hizmet sağlayacağız.

HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (HAYVAN BARINAĞI):
-Kuracağımız Hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinde,hayvanlar için acil müdahale,tedavi,hekim hizmetleri,bakım,temizlik, kısırlaştırma, işaretleme,aşılama,kayıt ve barınma hizmetleri vereceğiz.

CENAZE HİZMETLERİ:
-Anons,cenazenin nakli, yıkama, kefen, mezar tahtası, cenaze aracı,cemaat için otobüs,cenaze sahibinin talebi olması duflmunda din görevlilerimizin yaptığı dini hizmetleri ücretsiz olarak vereceğiz.
Her mahallede o mahallenin adını taşıyan bir semt konağı yapacağız.
-Semt Konaklarında muhtarlık ofisi, Kursiyerler için Eğitim sınıfları(EI sanatları kursları),
-Bilgisayar atölyesi Nişan-Sünnet gibi törenlerin yapılabileceği açık ve kapalı etkinlik alanları,Koşu ve yürüyüş parkurları ve spor aletleri yapacağız.

DERENİN ISLAHI:
D.S.İ genel müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Üzülmez deresinin kent merkezinden limana kadar olan kısmının tamamlanması için dere kenarlarındaki düzenlemeleri yapacağız.
-Dere çevresindeki alanları yeşillendirerek ve oturma alanları oluşturarak üzülmez deresine bambaşka bir görüntü kazandıracağız.

BELEDİYE OTOPARKI:
Kentin muhtelif yerlerinde yeni otopark alanları oluşturacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanunu(Kentsel dönüşüm) ada bazında uygulayacağız.

AKILLI BELEDİYECİLİK
-İnternet ve Mobil Uygulama teknolojileri ile bilgilendirme mesajlarını vatandaşlarımıza direkt Olarak ulaştıracağız.
-Vatandaşlarımızın Su,Emlak vb. ödemelerini İnternet Belediyeciliği üzerinden yapmalarını sağlayacağız. 
-Vatandaşlarımız,müdahale gerektiren sorunlarını Acil Müdahale Butonu kullanarak hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilecek.


SELİM ALAN KİM: 
24 Aralık 1979’da Zonguldak’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak TED Koleji’nde tamamladı.Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayan Dr.Alan, ayrıca Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına Zonguldak Kızılay Kan Merkezi’nde başlayan Dr. Alan, halen Kızılay Kan Merkez’inde müdürlük görevini yürütmektedir. Kan Bankacılığı ve Transfüzyon, İşyeri Hekimliği, Aile Hekimliği ve Turizm Hekimliği gibi birçok belge ve sertifikanın da sahibi olan Dr. Alan, sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevler ve üyelikler ile de öne çıkmaktadır. 2006-2008 yılları arasında TED Zonguldak Şube Başkanlığı görevini sürdüren Dr.Alan’ın Türk Tabipler Birliği üyeliği ve Türk Hokey Federasyonu Sağlık Kurulu Üyeliği bulunmaktadır. Siyasi hayatına 2012 yılında Ak Parti Zonguldak İl Yönetimine girerek adım atan Dr.Ömer Selim Alan, altı yıl boyunca Ak Parti Zonguldak Sosyal politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Evli ve iki çocuğu bulunan Dr.Ömer Selim Alan, ileri seviyede İngilizce bilmektedir.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi