AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 24 Haziran seçimleri öncesinde milletvekili ada adaylıklarına yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Partimize büyük bir teveccüh var” dedi.

Ayrıca başvuru süresini 3 Mayıs’a uzatıldığını belirten Zeki tosun, katıldığı il başkanları toplantısında değerlendirdi.

PARTİMİZE BÜYÜK BİR TEVECCÜH VAR

Seçim öncesinde milletvekili aday adaylığı için yoğun bir tane olduğunu ve partiye olan teveccühün büyük olduğunu belirten Zeki Tosun, “Döner dönmez de zaten aday adaylık müracaatlarımız biz oradayken başlamıştı Zonguldak’ta, geldik Cumartesi ve Pazar günü de aday adaylarımızın müracaatlarını aldık. Şu Ana kadar 40 tane aday aday müracaatımız var, bunların bir kısmı genel merkezi müracaatlarını yapmışlar ama çoğunluğu ilk teşkilat binamızda bizzat gelerek dosyalarını bizlere sundular. Bu dönemki seçimlerde çok aday adayı olan kardeşlerimizin çoğu da genç arkadaşlarımız var genç bayanlar genç erkekler var, bu da partimize olan teveccühü gösteriyor” dedi.

TEMAYÜL YOKLAMASINDA 1402 KİŞİ OY KULLANACAK. ANKARA’DAN 3 MİLLETVEKİLİ GELİYOR

AK Parti İl Başkanı zeki tosun aday adaylığı başvuru süresini 3 Mayıs’a kadar uzatıldığını, temayül Yoklamasın da 5 Mayıs Cumartesi günü yapılacağını, Ankara7Dna 3 Milletvekilini yoklamaya katılacağını belirterek şunları söyledi:

“Ve aday adaylık sürecimiz 3 Mayıs’a kadar uzatıldı. Yani bugün yarın ve çarşamba günü de aday adaylarımız bize müracaatını yapabilecekler. Büyük bir ihtimalle yoğunluktan kaynaklandı bu. Ardından da biz tabi dosyalarımızı alınarak alındı genel merkezi sistem üzerinden gönderip orada Taslaklar yapılıp yapılmaya başlandı. Ardından da cumartesi günü 5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bütün illerde aynı anda olacak saat 10:00’da başlayıp akşam beşe kadar 17’ye kadar sürecek olan temayül yoklamaları yapacağız. Bu yoklamalarda tüm teşkilatlarımız, ilçe ana kademe kadın kolları gençlik kolları ve il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri, köy mahalle başkanları, eski vekiller, eski il başkanı olmak üzere 1402 kişi oy kullanacak. Bunların çalışmasını şu anda teşkilatımız yapıyor. Eğer bir erteleme olmazsa 5 Mayıs cumartesi günü ilk kitabımız tema yoklaması olacak. Ankara’dan üç tane milletvekilimiz gelecek. Arkadaşlarımız oylarını kullanacaktır. Oy kullanacak olanlar beş adayın ismini yazacaklar. Buda genel merkezi aday adaylıkları konusunda bir fikir sahibi yapacaktır. Ondan sonrada bazı aşamalardan geçecek. Şu anda ak parti teşkilatları seçim çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor”.

124.GENİŞLETİLMİŞ İL BAŞKANLARI TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

AK Parti Zonguldak il başkanı Zeki Tosun Ankara’da gerçekleşen 124.Genişletilmiş il Başkanları toplantısını değerlendirerek şunları söyledi:

“Ankara’da 124. Genişletilmiş il Başkanları toplantısını cumhurbaşkanı katılımıyla yaptık. İki günlük bir toplantı süreciydi. Birinci gününde sayın teşkilat başkanımız Mustafa Ataş ile 81 il başkanın birebir katıldığı toplantı oldu. Burada seçimle ilgili konular görüşüldü. Teşkilatlarda yapılacak işlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu ve verimli bir toplantı oldu. İkinci gün de cumhurbaşkanımızın başkanlığında tüm örgütlerin katıldı belediye başkanları, kadın kolları, gençlik başkanları, il başkanlarının katıldığı bir toplantı olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız güncel konularla ilgili, seçimle ilgili konularda bilgi verdi. Daha sonra Seçim işleri başkanımız Ahmet Sorgun Bey Seçimle ilgili bilgilendirmeler yaptı. Ardından merkezi genel seçim koordinasyon Merkezi Genel başkanımız bilgiler verdi. Daha sonra mahir Ünal Bey bize bilgiler verdi. Bir de seçimde yapacağımız işlerle ilgili bize bazı konuları aktardılar. Bu haftaki konumuzun ana teması seçimdir. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler konu edildi”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi