Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 27.dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Hamdi Ayan Kilimli ilçesinin Gelik beldesinde TTK'ya ait maden ocağında maden işçileri ile bir araya geldi. 

27.dönemde MHP'den Zonguldak Milletvekili Adayı olan Hamdi Ayan TTK Gelik İşletme Müdürlüğü'nde sabah 08.00-16.00 vardiyasında çalışan maden işçilerine seslendi. 

24 Haziran tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri öncesi destek ziyaretlerine devam eden MHP Zonguldak Milletvekili adayı Ayan; "Sizinle yeraltında aynı soluğu soluyan, aynı yemeği birlikte beraber yiyen, alın terini hep birlikte silen bir kardeşiniz ve işçi arkadaşınızım. Bu sabah buraya gelirken bizi durdular. "Nereye gidiyorsun?" dediler. Bende madencinin eylem kalesi olan Gelik'e gidiyorum dedim. Gelik işletmemiz madencilik anlamında en önemli vazifeye sahip bir işletmemizdir. Bir sıkıntı olduğunda bir eylem gibi bir durumda madenci eylemini merkez atölyesinde başlatır, Gelik'ten devam ederdi. Allah nasip etti madenci kardeşiniz milletvekili adayı oldu ve şuan aranızdayım. Bugüne kadar Ankara'da madencinin sıkıntısını anlatacak bir milletvekili adayı çıkmamıştı. Bu da bizlere nasip oldu. Hatırlarsınız TTK'yı parsel parsel satmak için çaba gösterenler buraları kapatmak istemişti. Bizde sendika başkanları ile Ankara'ya görüşmeye gitmiştik. TTK'nın sıkıntılarını Manisa ve Samsun milletvekillerine aktardık. Bu saatten sonra bu kardeşiniz maden ve madencinin sorunlarını aktarmak için orada Ankara'da olacaktır. Yola çıkarken 10 maddelik bir manifesto yayınladık. TTK'ya 8 bin norm kadro almak için çalışmalar başlatacağız. TTK'nın sorunlarını, sıkıntılarını çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Miletvekili Adayı Ayan'nın Gelik TTK ziyaretine, 4.sıra milletvekili adayı Taner Kayı, İl Başkanı Metin Soydaş, Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, Kilimli İlçe Başkanı Serdar Yaralı ve partililer eşlik etti. 

Ayan, daha sonra Gelik İşletme Müdürlüğü bünyesindeki servisleri gezerek destek ziyaretlerini sürdürdü.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi