Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6 Ocak Cumartesi günü yapacağı il kongresi öncesinde il başkanlığı için Halil Furat’ın ardından Umut Başoğlu’da düzenlediği basın toplantısıyla  adaylığını açıkladı.

CHP İl Binasında yapılan adaylık açıklamasına il başkanı Ahmet  Altun, Ereğli ,Alaplı, Gökçebey, Çaycuma, Devrek,Kozlu,Kilimli ilçe Başkanları, bazı belde Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kısa bir konuşma  yapan Ahmet Altun, Umut Başoğlu’nu adaylık açıklamasının  hayırlı olmasını temenni ederek şunları söyledi” “Demokrasimiz ve tüzüğümüz gereği 2 yılda bir yapılmakta olan CHP il başkanlığı kongresi 6 Ocak’ta yapılacak. Bu itibarla bugün adaylığını açıklayacak olan Umut Başoğlu yakınımdır, köylümdür kendisi Çaycuma’da uzun yıllar ilçe başkanlığı yapmış, il genel meclisi üyeliği yapmış bu partiye hizmetler vermiştir. Ben ilk buraya göreve başladığımda basın mensuplarının bana bir sorusu vardı, parti niye gençleşmiyor diye ben de kendisinin buna aday olabileceğini hissedince genç arkadaşımız CHP’ye uzun yıllar hizmet edeceği kanaatiyle kendisine aday olabileceğini söyledim ve kendisi de bunu kabul etti.”

OYLARI ARTTIRACAĞIZ

 

  Partiye  hizmet etmek için aday olduğunu belirten Umut Başoğlu ise  küskünleri barıştırarak  Zonguldak genelinde oyları artırmak için çalışacağını belirterek şunları söyledi,” 2009 yılında aktif olarak il genel meclisi üyesi olarak çıkmış olduğum bu yolda, 2011 yılında Çaycuma CHP ilçe başkanı olarak, akabinde 2015 yılında milletvekili aday adayı olarak önseçimde bir yarışa girmiş partinin içerisinden bir kardeşinizim.  Böyle bir süreçte aday olmanın aslında çok kolay olmadığını, mevcut içinden geçtiğimiz sürecin, ne kadar sıkıntılı bir gecede nelerin olabileceği bir ülkede CHP’de veya muhalefet partilerinde mücadele edebilmenin aslında hep beraber görüyoruz, izliyoruz ve yaşıyoruz. Ülkemiz gerçekten zor bir süreçten geçiyor, bu ülkenin geçmiş olduğu süreci tabi ki Zonguldak’ta bu payı alıyor. Gelinen süreçte bizim geçtiğimiz 15 yıllık süreçte aslında bildiğimiz bütün tanımların değiştiği, yargı tanımının değiştiği, TSK tanımının değiştiği, eğitim tanımının değiştiği aslında ülkede birçok tanımların değiştiği içlerinin boşaltıldığı tekrar kendilerince doldurulduğu bir süreçten yaşadık. Siyasetin tanımının değiştiği süreçler yaşadık. Böyle bir süreçte CHP’liyim diyebilmek, böyle bir süreçte CHP’nin her hangi bir kademesinde görev yapıyorum diyebilmek çok zor  süreç, çok zor bir dönem ama ben burada ben CHP’liyim diyebilen  en ücra köşedeki üyemiz, sempatizanımız, delegemiz, il, ilçe başkanlarımızı, belediye Başkanlarımızı, il genel meclisi, belediye meclis üyelerimizi, belde başkanlarımızın yani bu partinin hangi kademesinde alnının teriyle, yüreğini ortaya koyarak görev yapıyorsa onların her birine teşekkür etmek istiyorum. Şimdi biz 2009 yılında il genel meclis üyesi olmamız münasebetiyle, yerelden gelen bir kardeşinizim, yani yerel yönetimin ne olduğunu bilen daha sonra örgüt içine kendisini angaje etmiş ve daha sonra da örgütsel yapıyla bu ana kadar çalışmış bir kardeşinizim. Görev yapmak Umut Başoğlu’nun illa bir yerde olması, bir yerde bir görev yapması, bir yerde bir koltuk doldurmasının hiçbir anlamı olmadığını her daim söyledim.Umut Başoğlu bu partinin askeridir, neferidir bu parti için her daim hizmet verecektir. Bu benim normal üye olarak da devam etmiş olduğum hayatımda da böyle olmuştur, sizlerin teveccühü ile gelmiş olduğum görevlerde de böyle olmuştur eğer teveccühünüz olursa, bizlere layık görürseniz bundan sonraki süreçlerde de ekip ruhu ile yürüyecek bir Zonguldak CHP’sini hep birlikte yaşayacağımızı sizlere taahhüt ediyorum.

Önümüzde ben Umut kardeşiniz olarak il başkanlığını alırsak hem arkadaş, hem kardeş, hem sorunlarınızı ortaya dökebileceğiniz bir sırdaş, hem de bu partinin her kademesinde görev yapacak en alt üye gibi görev yapacak, bütün arkadaşlarımı da il başkanı gibi görev yapacak noktaya taşıyacağımın da taahhüdünü veriyorum. Bu süreç içerisinde önümüze büyük zorluklar, yani önümüzde bir takım merhaleler geçireceğiz. Çünkü önümüz 2019 yerel seçimleri yani yerelde iktidar olmadan genelde iktidar olunmayacağını bilen bir kardeşinizim o yerelden geliyorum, o konuda antrenmanlıyım.  Bizim önce bundan sonra partililerle kavga, sıkıntı, problem bunları ben istemiyorum. Bunların her birini bir kenara koyduğumu söyleyeyim, eğer biz CHP olarak 2019 seçimlerine, rejimin oylanacağına inanıyorsak o zaman tüm CHP’li arkadaşlarımı, üyemizi, delegemizi, il, ilçe başkanlarımızı, Belde başkanlarımızı, Belediye başkanlarımızı bu partide kim görev yapıyorsa her birini bu sorumluluğun altına bedenini, vücudunu koymaya davet ediyorum, bundan sonra benim tarzımı bilen arkadaşlarım bilir ben kavgacı bir tarzda bir arkadaşınız değilim. Hedef noktasında çalışan bir kardeşinizim, hedef koyduk, hedef 2019 yerel seçimleridir.”

HABER: ERCAN AYGÜN

 

 

 

Editör: Haber Merkezi