Bahçelievler Mahallesi Muhtar Adayı Emine Çakır, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık'ı ziyaret etti.

Çakır ziyaretinde Bahçelievler mahallesine hizmet etmek adına muhtar adayını olduğunu belirtti. 

Bahçelievler Mahallesi Muhtar Adayı Emine Çakır, kendini 'ben sayın muhtar klişesinden çıkıp bizim muhtar' sözleriyle anımsanmasını istediğini belirterek şunları söyledi; "Sevgili Bahçelievler mahallesi sakini, 

Ben Bahçelievler Mahallesi Muhtar adayın Emine Çakır. Sana bir yerlerden tanıdık gelebilmek için mahallemizde ve ilimizde pek çok organizasyonda aktif olarak görev aldım. Bugun ise sana kendimi en baştan tanıtmak isterim. Ben 1972 yılında Karabükte doğdum ve yaklaşık bir yıl süren Karabük maceramın sonunda beni evimde hissettirecek şehre adımımı attım: Zonguldak. Öğrenimimi sırasıyla; Bahçelievler İlkokulu-27 Mayıs Ortaokulu- Açık öğretim Lisesi olarak sürdürdüm. ‘Ekmekçi Ahmet’nin küçük kızı olarak başladığım hayat yolculuğunda emek vermenin değerini ve önemini bilerek büyüdüm. Aile mesleğimi devam ettirmenin bir çeşidi olarak ilk adımımı 1998 yılında Sakatlar derneğinde engelli bireylerimizin  elinden tutarak attım. Bu adım ile yıllar sonra Yaşama Yardım Derneği’ni kurduk ve sayısız tekerlekli sandalye bağışı,ihtiyacı olana kumanya, okuyan öğrenciye burs vererek, az zamanda çok ve değerli işler yaptık. Yalnızca 2 çocuk annesi olmama rağmen elinden tuttuğum her çocuğu kendi çocuğum bildim, bir şekilde hayatına dokunduğum hiçbir kadını kendi kız kardeşimden ayırmadım.Büyüklerimden öğrendiğim  ‘ne yaparsan yap, en iyisini yap’ felsefesiyle öncelikle iyi bir halk insanı olmanın ne demek olduğunu öğrendim-sonrasında köşe yazılarımla anlatmaya çalıştım:

-Ayrıştırmamayı, birleştirmeyi

-Haklıyken cesur, haksızken saygılı olmayı..

Her ne öğrendiysem, yaşadığım çevreden, seninle öğrendim sevgili mahalle sakini. Belki Cafe Bir’de kahve içerken, belki Yaşama Yardım Derneğinin bir bağış organizasyonunda, belki Kanal Z’de kadın haklarını savunurken, belki bir yerel gazetede benim köşe yazıma denk gelip ‘tam da içimden geçeni söylemiş!’ dediğinde… 

Her ne anlattıysam, site camisi yolundaki kaldırım taşlarında duydum,her ne yazdıysam  100 yıl terminalindeki kavuşmar da -ayrılıkalarda   gördüm. Bugün -gazeteci, köşe yazarı, dernek başkanı, anne, Zonguldaklı…- her ne isem, aslında Senim. Seninle beraber, daha güvenli, daha temiz, daha modern ve daha yaşanabilir bir Bahçelievler mahallesi için uzun bir yola çıkmak istiyorum. 

Benimle yürür müsün? Yasadiğim yerleşkede daha rahat daha özgur ve gelecek nesillere örnek olacak güzellikler ve yenilikler sunmak istiyorum' dedi.

onguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık'ta Bahçelievler muhtar adayı Emine Çakır'a başarılar diledi. (HABER: GÖKSEL ÇOLAK)

Editör: Haber Merkezi