Demokrat Parti eski il başkanı Turgut Hamzaçebi, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi.

Bir seçimi daha geride bırakan ilimizden milletvekili seçilen adayları tebrik eden ve başarılı çalışmalar dileyen deneyimli siyasetçi Turgut Hamzaçebi seçimlerle ilgili bir değerlendirme de bulunarak şunları söyledi:

“Bence bu seçimlerin en başarılı ismi MHP nin adayı Hamdi Ayan'dır. Hamdi Ayan seçim çalışmalarında üstün bir performans sergilemiş, daha seçimlerin başında Zonguldak la ilgili acil eylem planını açıklayarak diğer adayların üstüne çıkmıştır. Hamdi Ayan partisinin yönetimi ve teşkilatları ile uyumlu çalışmış kısa zamanda arkasında büyük bir destek kitlesi oluşturmuştur. Medya ve sivil toplum örgütleri ile uyum içinde olmuş, madenci kimliği ile de maden işçilerinin gönlünde taht kurmuştur.

MHP'nin ilk olarak bu seçimde kendi içinden, kendi teşkilatından birisini liste başı aday yapması da partiye artı ivme kazandırmış, MHP'ye gönül verenler gönül rahatlığı ile partilerine çalışmışlardır. MHP bundan ders çıkarmalı, bundan sonra ithal adaylarla değil kendi öz evlatları ile seçimlere girmelidir. 

MHP'nin Zonguldak ta tek handikabı liste sıralamasında Hamdi Ayan'a güç verecek adayları bulamaması, listeyi sürükleyecek adaylara yer verememiş olmasıdır. MHP Cumhur ittifakında da kendi üzerine düşeni fazlası ile yapmış partilerini zan altında bırakacak fırsatı ittifak ortağına ve muhaliflerine vermemiştir.”

AK PARTİ’NİN POLAT TÜRKMEN’İ LİSTE BAŞI YAPARAK SEÇİME GİRMESİ ÇOK İYİ OLDU

AK Parti’ni Polat Türkmen’i liste başı yapmasının sandığa olumlu yansıdığını belirten Turgut Hamzaçebi, “AK Parti ise her zamanki tutarlılığı ile davranarak, siyasette ustalık dönemini yaşayan istikrarlı, tutarlı ve teşkilatçı biri olan Polat Türkmen’i liste başı yaparak seçime girmiş, aday  istesini yıllarca teşkilatlarında özveri ile çalışan kişilerden oluşturmuştur. Polat Türkmen ustalık dönemini iyi kullanmış ve listeyi başarılı sonuca sürüklemiştir. İmkanlarını çok iyi kullanan AK Parti tüm teşkilatları ile eski yeni vekilleri ile seçim çalışmalarını yürütmüş, Ereğli ve Alaplı ilçelerini temsil edecek bir adayları olmadığı halde buralarda birinciliği muhalefete kaptırmamıştır” dedi.

CHP, İNCE’NİN GÖLGESİNDE KALDI

CHP’ni Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ni gölgesinde kaldığını belirten Hamzaçebi, “CHP ise Cumhurbaşkanı adayları Muharrem incenin gölgesinde kalmış parti içindeki hizipçilik seçimlere de yansımış, merkezde ve Kilimlide belediyelerinin iyi çalışmaması da seçmenleri olumsuz yönde etkilemiştir” dedi.

İYİ PARTİ TEŞKİLATLARI ZAYIF KALDI

İyi Parti teşkilatların seçimde zayıf kaldığını belir8ten Turgut Hamzaçebi, “İyi Parti Zonguldak ta başarıyı sergileyecek yapıyı baştan oluşturamamıştır. Teşkilatları ve adayları ile partiyi taşıyamamışlardır. Cumhurbaşkanı adayı sayın Meral Akşener'in estirdiği rüzgar ile 4. parti olmuştur.” Diye konuştu.

SP KENDİ TABANINI BİLE İKNA EDEMEDİ

Son olarak Hamzaçebi, Saadet Partisinin ise kendi tabanını dahi ikna edemediği aldıkları oy ile belli olduğunu da sözlerine ekledi.

Turgut Hamzaçebi ayrıca kendi partisi olan Demokrat Parti’yi de eleştirerek sözlerine son verdi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi