CHP MYK Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Parti Meclisi’nin 24 Aralık 2018 tarihinde toplanmasına karar verilirken, aynı gün CHP Zonguldak, Ereğli ve Devrek belediye başkan adaylarının da açıklanması bekleniyor.

CHP Genel Merkezi’nin yaptırdığı anketlerden açık ara birinci sırada çıkan Harun Akın ile aday adaylığı için resmi başvuruda bulunan Osman Yayla, Tahsin Erdem ve Şenol Şanal arasında bir tercih yapılması bekleniyor.

Aday adaylarından Şenol Şanal’ın, aday olabilmek için akrabası olan Prof.Dr. Mehmet Haberal’ı devreye sokmak üzere yoğun çaba gösterdiği, bu nedenle Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduğu belirtiliyor.

CHP tabanı ise mutlaka “seçim kazanacak” bir adayla yola çıkılması yönündeki görüşünü tekrarlıyor.

Zonguldak’ta CHP’nin önemli isimleri ve CHP’li vatandaşlar, Şenol Şanal’ın “torpil” arayışına sert tepki göstererek, “ Torpille adaylık olmaz, Sayın Haberal çok değerli bir büyüğümüzdür, ancak CHP hatır için aday göstermek gibi bir yanlışın içinde olamaz. Sayın Haberal’ın böyle bir girişimde bulunacağını hiç sanmıyoruz. CHP, hatır için değil, seçim kazanmak için aday göstermek durumundadır” şeklinde konuşuyor.

Bilindiği gibi CHP İl Başkanı Hakkı Güney geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada anketlerden Harun Akın’ın birinci sırada çıktığını ve partinin gösterilecek aday üzerinde kenetleneceğini söylemişti.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi