AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, Zonguldak’ta yerel yönetim toplantısına katıldı.

AK Parti Yerel Yönetimler Toplantısı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi’nin katılımıyla AK Parti Zonguldak İl Binası’nda gerçekleştirildi. 

Toplantıya Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti İlçe Başkanları,  İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, belediye başkanları, parti yöneticileri, belediyesi AK Parti’de olmayan bölgelerin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

TOSUN: “HEDEF ÖNÜMÜZDEKİ YEREL SEÇİMLER”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Zeki Tosun şu ifadeleri kullandı: “Yerel Yönetimler İstişare Toplantımız var ve toplantımız için çok kıymetli Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımız Mehmet Geldi bizlerle beraber, kendisine hoş geldin diyorum. Hep beraber bu konuda 2 toplantı yapmıştık, bu gün bir toplantı daha yapacağız. Öncelikle 24 Haziran Genel Seçimleri’ni başarılı bir şekilde tamamladık. Seçim döneminde verdiğiniz emekler için hepinize tek tek teşekkür ediyoruz. Şimdi de önümüzde yerel seçimler var ve bu toplantı bununla ilgili bir çalışma olacak. Sayın Başkan Yardımız bizimle beraber ve takip ediyoruz; Kastamonu, Karabük ve Bartın’da toplantılarımızı tamamladık. Daha önceki haftalarda da Doğu Karadeniz’de bu toplantıları gerçekleştirdi. Hepimize, bu toplantının hayırlı olmasını, Zonguldak’ımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum.”

“YENİ BİR SİSTEME GEÇTİK”

Başkan Zeki Tosun’dan sonra söz alan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi’de; “24 Haziran Seçimleri tabi ki ülkemizde yeni bir milat oldu. 24 Haziran seçimleri ile Türkiye Cumhuriyeti ilk kez yeni sitem ile seçime girdi; bu seçimlerde ilk kez Yasama ve Denetim Meclisi seçildi, iktidar yetkisini de millet Cumhurbaşkanına devretti. Dolayısı ile yeni bir sisteme geçtik. Dolayısı ile bu seçimlerde başta Zonguldak Teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız; hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

“SÜREÇ BAŞLADI”

Yerel seçimler sürecinin başladığını belirten AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, “AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak seçimlerden sonra değerlendirme toplantıları yaptık. Cumhurbaşkanımızın yeni hükümet sistemi ile ilgili attığı reform adımlarını izledik ve süreç başladı. Biliyorsunuz Belediye Başkanlarımız için bir seçim bittiği an bir dahaki seçimlerin başlangıcıdır. Yani Belediye Başkanlarımız için 30 Mart 2014 tarihi itibari ile 2019 seçimlerinin startı verilmiştir. Ama tabiî ki biz bu sürede seçmenin verdiği mesajı anlamak sureti ile, belediye başkanlarımızı dinleyerek 31 Mart 2019 günü yapılacak seçimler ile ilgili daha iyi hizmetler sunmak, milletimizin gönlünde taht kurmak için neler yapılabiliri masaya yatıracağız” dedi.

“DERDİMİZ ZONGULDAK’TA DAHA İYİ HİZMETLER NASIL YAPILIR”

Zonguldak’a daha iyi nasıl hizmet yapılır bunun derdinde olduklarını belirten AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu toplantının akabinde İlçe Başkanlarımızla, İl Genel Meclisi Başkanımızla, Belediye Başkanlarımızla, İl Başkanımızla ve Belediye Meclis Grup Başkanımızla ve İl Genel Meclisi üyelerimizle bire bir görüşmelerde bulunacağız. Derdimiz Zonguldak’ta daha iyi hizmetler nasıl yapılır, milletimizin gönlüne giden yolda nasıl taht kurarız sorularına cevap bulmaktır. Daha önce Doğu Karadeniz’de bir takım toplantılar gerçekleştirdik; sonrasında Orta Karadeniz’i bitirdik ve son olarak Batı Karadeniz’de Kastamonu, Karabük ve bu sabah da Bartın’da toplantımızı tamamlayıp Zonguldak’a geldik. İnşallah yarın da Düzce ve Bolu toplantılarımızı yapıp bu görüşmelerimizi tamamlayacağız. Daha öncesinde belediyelerimizi ziyaret etmiştik. İnşallah 31 Mart 2019 seçimleri ülkemiz için hayırlı olur. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum ve inşallah bu toplantı 31 Mart 2019 için güzel bir adım olur.”

“CHP TEKLİF VERİRSE ANCAK SEÇİMLER ERKENE ALINABİLİR”

Mehmet Geldi ‘Seçimler erkene alınacak mı?’ sorusunu ise, “Yerel seçimlerin erkene alınması için anayasa değişikliği gereklidir. Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir teklif verirse mümkün olabilir. Çünkü AK Parti ve MHP’nin böyle bir çoğunluğu yok, 400 sandalyesi olması gerekir. CHP böyle bir teklif getirirse değerlendirilir.  Şu an için böyle bir şey söz konusu değil. Biz seçimleri 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

“GEREKLİ REVİZYONLAR YAPILACAKTIR”

18 Ağustos’ta gerçekleştirecek olan büyük kongreyi değerlendiren Mehmet Geldi şunları söyledi;

“Allah nasip ederse 18 Ağustos’ta kongremiz yapılacak. Başta Cumhurbaşkanımız ve partimizin MKYK ve MYK üyeleri tüm değerlendirmeleri yapacaklardır. Gerekli revizyonlar yapılacaktır ve kongreden sonra yolumuza çok daha güçlenmiş olarak devam edeceğiz. Bizim için partimizin aynı zamanda 14 Ağustos kuruluş yıl dönümüdür. 18 Ağustos’ta yapılacak kongre öncesinde inşallah genel merkezimiz kuruluş yıldönümüne istinaden 14 Ağustos’ta bir toplantı yapacak. İnanıyoruz ki Ak parti Kongresi yeniliklere gebe bir kongre olacaktır. Şimdiden kongremiz hayırlı olsun”

Konuşmalardan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi