CHP il yönetiminin kendi içinde yaptığı seçimde, 12 oy Fırat Birkan, 16 oy ise Hakkı Güney aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı seçimi gerçekleştirildi.

Dün akşam genel merkezin talimatıyla Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulu toplanarak il başkanı seçimini yaptı.

Mevcut il Başkan Vekili Hakkı Güney ile yönetim kurulu Üyesi Fırat Birkan’ın İl Başkan Adayı olduğu seçimde yönetim kendi içinde oylama usulü il başkanını seçti. Seçim sonucunda 16 oy Hakkı Güney alırken 12 oy ise Fırat Birkan aldı. 

Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Hakkı Güney, “Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı bugün Zonguldak'ta büyük bir başarı göstermiştir. Yönetim kurulu arkadaşlarımla Zonguldak’ın kaderini belirleyeceğiz. Yerel seçimlerdeki başarımızı 2014’ün üstüne çıkartacağız. Sevgili Fırat kardeşimle yaptığımız seçimde beraber yola çıktık. Kendisine teşekkür ediyorum. Yarından itibaren tüm ekip arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalarımıza start veriyoruz. Burada genç kardeşlerimiz var… Biz ağabeyler ve gençler olarak yerel seçim çalışmalarına başlayacağız” dedi. 

Seçimi kaybeden Fırat Birkan’da; “Hakkı Güney başkanıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha hızlı ve daha gayretli bir şekilde çalışacağız. Buradan herkese ifade ediyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi