CHP eski Çaycuma İlçe Başkanı, Zonguldak İl Başkanı ve 27. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Umut Başoğlu, parti içinde ne ölçüde CHP’li oldukları belli olmayan birkaç kişinin spekülasyonlarına hedef oluyor…

Umut Başoğlu, sessizliğini ve nezaketini koruyor…

Aslında bu “sessizliğin” Sayın Başoğlu’nun “asaletinden” geldiğini herkes biliyor.

Umut Başoğlu, CHP’liliğinden asla kuşku duyulmayan, bu partiye büyük emek vermiş, samimi, temiz, doğru-dürüst bir siyasetçi…

Sadece Çaycuma’da değil, Zonguldak genelinde sevilen, sayılan, halka yakın bir isim…

Öyle Urumeli’nde paşa kızı gibi kasım kasım kasılmıyor, kerameti kendinden menkul bir “kendini beğenmişlik” tavrı içinde bulunmuyor, tevazu ve insani davranışları ile toplumdan kabul görüyor.

Bakın, Umut Başoğlu üzerinde döndürülmeye çalışılan onca spekülasyon ve yıpratma çabalarına karşın, kendine olan özgüveni, siyasi nezaketi ve partisine zarar vermemek adına bu polemiklerden uzak duruyor.

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ni hatırlayalım…

Sırf Umut Başoğlu milletvekili olamasın diye, kendi partisi aleyhine çalışanları, Umut Başoğlu’na destek yerine köstek olanları Çaycuma halkı unutmamıştır.

Umut Başoğlu genç bir siyasetçi…

Bugün olmazsa, yarın milletvekili olabilir.

Olmasa da olur…

“ İstemem, yan cebine koy” diyenlerden değildir.

Ancak şunun bilinmesinde fayda var…

CHP, kibiri dağları aşmış, kendini beğenmişlikten feleği şaşmış, mehter takımı gibi iki ileri bir geri giden, kendi içinde çelişkili birkaç kişinin tekelinde değildir.

Kendini, CHP’den ve CHP teşkilatlarından “üstün” gören, üstelik bir de CHP’yi kendine göre dizayn etmeye çalışanlara, “haddini bilmesi” gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Umut Başoğlu üzerinden siyaset yapmak yerine, CHP’li gibi CHP’li olsalar iyi olacak.

(Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi