Filyos’ta şaibeli işleri ayyuka çıkan, görevi kötüye kullanmak, yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturmaları ile ulusal basına manşet olun ve beldede adı “Yolsuz Ömer”e çıkan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yeniden aday olmaya çalışıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son Zonguldak ziyaretinde karşılama töreni sırasında hazır bulunanların huzurunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ve Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’a “saygı duymadığını” açıkca ifade eden Ömer Ünal’ın hangi yüzle aday adaylığı başvurusu yapacağı merak edilirken, Ak Parti Genel Merkezi, İl Teşkilatı ve milletvekillerinin de ne yönde karar alacağı merakla bekleniyor.

REFERANDUMDA AK PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞTI

Filyos’ta belediye mülkünü peşkeş çekmek, imar yolsuzluğu, kıyı kenar çizgisini ihlal etmek, yolsuzluk, usulsüzlük, görevi kötüye kullanmak gibi icraatları ile Ak Parti’yi rezil eden Ömer Ünal, kardeşinin FETÖ’den tutuklanması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Halk Oylaması’da Ak Parti’nin aleyhinde çalıştı. Referandumda Ak Parti’ye oy kaybettirmek için elinden geleni yapan Ömer Ünal, Filyos’ta “ HAYIR” oylarının yüksek çıkmasında etkili oldu. Ak Parti’ye referandum kaybettiren Ömer Ünal, şimdi yeniden Ak Parti’den aday olmak istiyor.

SUKUT İKRARDAN GELİYOR

Yeni Adım’ın birçok kez yayınlamasına karşın, bir kez bile “ Hayır, ben Cumhurbaşkanına saygı duymadığımı söylemedim, İçişleri Bakanı, milletvekilleri ve il başkanına saygı duymadığımı söylemedim” diyemeyen Ömer Ünal’ın bu konudaki suskunluğu ikrardan geliyor. Ömer Ünal, Yeni Adım’ın bu yöndeki yayınlarını bir kez  bile yalanlamadı.

“ Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, il başkanımıza, milletvekillerimize saygı duyuyorum” diyemedi.  Ak Parti’yi ve milletvekillerini kötülemek için “ Bu milletvekilleri ile Filyos ikinci Amasra olamaz” şeklindeki söylemlerini de inkar edemedi. Çünkü, bütün bu ifadeler o sırada hazır bulunan tanıklar huzurunda söylenmişti.

Şimdi Ak Parti Genel Merkezi ve il teşkilatı ile milletvekillerine soruyoruz…

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “saygı duymadığını” alenen ifade eden Ömer Ünal yeniden Ak Parti’den aday olacak mı, olmayacak mı?

(Umut İLİKSİZ)

Editör: Haber Merkezi