Cumhuriyet Halk Partisi eski Zonguldak Merkez İlçe Başkanlarının yayınladığı deklarasyonu ardından, mevcut CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret zaman, yönetim kurul üyeleriyle birlikte basın toplantısı yaparak, karşı deklarasyon yayınladı.

Zaman, “Şimdiye kadar neredeydiniz? Kafeler de toplanarak bu iş olmaz!” diyerek sert tepki gösterdiği deklarasyonuda şunları söyledi:

YENİ SEÇİLEN YÖNETİMLERLE BİRLİKTE OLMALARINI SİNDİREMEYEN ARKADAŞLARIMIZ BUNU KABULLENMEK ZORUNDADIRLAR...

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu güne kadar görev yapmış Merkez İlçe Başkanları bir araya gelerek ortak deklarasyon yayınlayarak  birlik beraberlik mesajı vermiş bu birlikteliği basın yoluyla beyan etmişlerdir. Bu davranışlarından dolayı kendilerini kutlarım. Bu yapılan onurlu davranış birlik beraberlik mesajlarının yeri kafe köşelerinde değil davet edenin de Nazmi Özden kardeşimiz olmaması gerekmekteydi. Birlik beraberlik mesajlarının verileceği yerler İl Başkanlığı ve görevde olan İlçe Başkanlığı olmalıydı. 24 Haziran genel seçimlerde hiçbir şekilde bir araya gelemeyen ve uzaktan seyredenlerin bir araya gelerek İl ve İlçe Başkanlığını hiçe sayması etik değildir. Cumhuriyet Halk Parti'li bütün üyelerimizin ve seçmenlerimizin bir araya gelebileceği yer parti çatısı altıdır. Bu arkadaşlarımızın şimdiye kadar hangi talepleri olmuştur ki, İl ve İlçe Yönetimleri karşı gelmiştir. Halen kendilerini yönetici olarak görenlerin devrinin bittiği, yeni seçilen yönetimlerle birlikte olmalarını sindiremeyen arkadaşlarımız bunu kabullenmek zorundadırlar. Bu deklarasyona katılarak beraberlik mesajı veren Eski İlçe Başkanlarımızın bu hiyerarşiyi çok iyi bildiklerini neden böyle davrandıklarını anlamış değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi tek bir siyasi partidir yani parti içi parti veya yönetim içi yönetim diye bir oluşum söz konusu değildir. Gösterilen bu davranış birlik beraberlik mesajından çok biz ayrıyız mesajını vermektedir.  Bizler tüm üyelerimiz’in istek ve taleplerini dinlediğimiz danışma kurulları düzenlemekteyiz. Hararetli geçse de herkes fikrini beyan etmekle özgürdür. Bu Eski Yönetici arkadaşlarımızın da çıkıp fikirlerini beyan etmesini beklerdik. Ayrıca Cumhuriyet Halk Parti'li yönetimlerin kişisel çıkar ve politik beklentisi olduğunu düşünmüyoruz. Bu parti halkın partisi siyaset yapmak isteyen herkese açık partidir bir araya gelinen fotoğraf nasıl bir çıkar ve politik ilişkisi olduğunu sevgili seçmen ve üyelerimizin gözünden kaçmayacaktır. Cemal Şahin arkadaşımızın İl Başkanlığı icra kurulunda olduğu ve kendisinin de bir il başkanının olduğunu unutmuş olduğunu düşünmekteyim.  İsterdim ki bu birlik beraberlik mesajının İl ve İlçe Başkanlarının da olması bu verilen deklarasyonun samimiyetini ortaya koyacaktı. Yine de yapılan bu birlik beraberlik çağrısının bir arada yapılması için bütün eski başkanları yönetim ve üyelerimizi Merkez İlçe çatısı altında buluşmaya davet ediyorum. Bizler hiçbir zaman ne partimize ne de kişilere küskünlük içinde olmadık bu makamlar gelip geçicidir. Bizden sonra seçilecek arkadaşları tanımama gibi lüksümüz olamaz her zaman birlik beraberlik içinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Merkez İlçe’nin dağınık olduğunu düşünen arkadaşlar, bizlerden ve partimizden kopuk olduğu ve sadece dedikodudan ibaret olduğu, gerçeği de yansıtmadığı apaçık ortadadır. Partimizde devamlılık esastır”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi