Turpcu'dan flaş açıklamalar...
Başoğlu ve Milletvekili aday adaylarına seslendi
"Genel Merkezin koridorlarında şans aramayın, teşkilattan vize alın"

24 Haziran seçimleri öncesi milletvekili aday adaylığını açıklayan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın sorularını yanıtladı. Salı günü yapılacak olan CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında Cumhurbaşkanı adayının belirleneceğini açıklayan Turpcu,"Ak Parti ve MHP 3 Kasım seçimlerinde nerede ise 1,5 yıl olmasına rağmen maalesef ülkeyi yönetemediklerini de gösterdiler. Apar topar milleti seçime götürüyorlar.2015 yılında aday oldum. 3 yılı tamamlayamadık, 4 seçim yaptık, 3 yılda 3. Yasama dönemini yaşadık. Ülkenin halini düşünün. Türkiye yönetilemez olduğu için erken seçim kararını aldılar. Salı günü yapılacak olan PM toplantımızda Cumhurbaşkanı adayımız belirlenecek. CHP çok uzun yıllar iktidar olamadı, bunun değişiklik sebepleri var. CHP ne zaman parti içinde demokrasiyi sağlamış, yarışlara açık parti olmuşsa o seçimde başarılı olmuş ve iç kavgalar yaşanmamıştır. Adaylığımı açıkladım. Erken hatta baskın seçim olduğu için belki partimiz ön seçimlere yapmayacaktır. Ama her halükarda örgütlerimize danışarak yapılır. Kongrelerimizi yaptık, delege seçimlerimiz renkli geçti. İl kongremizi yapalı daha 4 ay oldu yeni il başkanı geldi. Ardından Kurultayımız oldu. Birden fazla genel başkan adayı çıktı destekleyicileri oldu. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kurultayı kazandı. Tek adamlık rejimini bitirmek için 24 Haziran köprüden önce son çıkıştır. Aday adayları çıkacaktır. Herkese saygımız, sevgimiz vardır, ancak parti içi koşullarına, gelenek, göreneklerine bağlı kalmak suretiyle. Bundan önce yaşanılanlardan dersler çıkarmak koşuluyla. Zonguldak'ta referandumda "HAYIR" oyu çıkarttırdık.191 bin oy aldık" dedi.

BİZ ÇALMADIK, ÇIRPMADIK. AİLE ŞİRKETİMİZ ÜLKENİN YAŞADIĞI EKONOMİK KRİZİ YAŞAMASA RAKİPLERİMİZ VE BENİ ELEŞTİRENLER NE İLE ELEŞTİRECEKTİ MERAK EDİYORUM
Çok tartışılan 400 yataklı hastanenin bitirilememesinin şirketinin içine düştüğü durumdan değil, bakanlığın projesini yeterli görmediğinden kaynaklandığını vurgulayan Turpcu,"Bu süreçlerde benim özel bir durumum vardı.42 yıllık aile şirketimiz ekonomik kriz yaşadı. Ak Parti'nin önemli kurumlarına Emlak Konut ve TOKİ kanalıyla milletvekili olmadan önce yaptığımız işler ve milletvekili olduktan sonra devam eden işlerdi. Dar boğaza girdik. Şirketimiz bu duruma girmesine ve kayyuma düşmesine rağmen elindeki kamu kuruluşlarındaki işlerimizi bitirdik. Zonguldak hastanesinin projesini değiştireceğiz dediler, yüzde 10 keşif hakkını geçiyor, karşılıklı anlaşın dediler. Hemen yapsınlar diye gereğini yaptım. Durumu fırsata çevirmek isteyen siyasi rakiplerimiz Ak Parti tarafından ve CHP içinde beni rakip gören arkadaşlar tarafından kullanıldı. Borçlarımızda olabilir, kuruşu kuruşuna ödemekte isteriz. Hastane işi bizim şirketin içine düştüğü durumdan dolayı değil, bakanlığın projesini yeterli görmedi. TOKİ'ye yazı yazdı. TOKİ projesini, keşfini çıkardı. Kanunen yüzde 10 olması gereken keşfi geçtiği için bakanlık karşılıklı bu işi bırakalım dediler ve bizde bıraktık, imza attık. Gecikme bizle alakalı değil. Hastane Kırşehir, Antalya'da olsaydı kimse bunu kullanmayacaktı. Zonguldak'ta maalesef kullanıyorlar. Milletvekili, il, ilçe başkanlıklarına gelemeyenler hastaneyi çok kullandı. Türkiye'de bir çok şirket zor durumda. Ülkenin durumu belli! Buna ne diyecekler? Biz çalmadık, çırpmadık. Aile şirketimiz ülkenin yaşadığı ekonomik krizi yaşamasa rakiplerimiz ve beni eleştirenler ne ile eleştirecekti merak ediyorum. O zaman parti gelenek ve göreneklerine, bilinen geçmişe aykırı şekilde, örneği olmayacak biçimde karşıma çıkabilecekler miydi?"dedi.

BENİ NE İLE ELEŞTİRECEKLER?
Zonguldak'ın üniversiteler şehri olmasını isteyen Milletvekili Turpcu, "Mecliste karayolları ile ilgili sorular soruyoruz, üniversitenin büyütülmesini istiyoruz. Filyos Vadisi`ne, Ereğli'ye Üniversite kurulmasını istiyoruz, bunlarla ilgili hazırladığım kanun tekliflerini Meclis Başkanlığı`na sundum. Termik santraller sorunumuz var. Kömür memleketiyiz ama ithal kömür cehennemine çevrildik. Havaalanımız kapatıldı. Yeni yatırımlar yapılmıyor. Biz bunları eleştirebiliriz. Bizler Bakanlık yapmadık. Beni ne ile eleştirecekler?"dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAKLAR OLANLAR GENEL MERKEZDE DOEĞİLM TEŞKİLATLARDAN VİÇE ALSINLAR
Kendinden sonra çıkacak olan milletvekili aday adaylarına da seslenen Milletvekili Şerafettin Turpcu,"Çok net söylemek gerekir, kimse genel merkezin koridorlarında kendine şans aramasın.Çok adayımız olsun sevinirim.Zonguldak'ta belediyelerimiz, il, ilçe örgütlerimiz var. Önce oralardan vize alsınlar. Genel Merkezin koridorları çok kişiyi yutmuştur. Şerafettin Turpcu, Kurultayda Muharrem İnce'yi destekledi,`fırsat bu fırsattır` bizim partimizde geçmez. Kimse kendine genel merkezin koridorlarında, genel başkan yardımcılarının odasında şans aramasın. Şansı olması gerektiği gibi Zonguldak'ta arasın.İl ve İlçe kongrelerinde bulamadıkları gücü genel merkezin koridorlarında aramasınlar.CHP Genel Merkezin koridorlarında aday yapılan milletvekilleri,tepeden yapılan milletvekilleri partiye iktidarlık getirmedi.Aynı yolda,aynı kişilerle,aynı metotla varamadığınız noktaya gidersiniz "dedi.
ŞERAFETTİN TURPCU, UMUT BAŞOĞLU İÇİN, “GENEL MERKEZ KORİDORLARINDA ŞANS ARAMAYACAKSINIZ” DEDİ
CHP İl Başkanı Umut Başoğlu'nun milletvekili aday adaylığı konusuna ilişkin Turpcu,"Genel merkez koridorlarında şans aramayacaksınız. Seçileli henüz 4 ay olmuş. Dönemini tamamlamak üzere geldi ve bu koşullar altında seçildi. Kolay yollar CHP`de kişilere fayda sağlar ama partiye ve ülkeye kaybettirir. Partililer, teşkilatlarımız değerlendirecektir. İl başkanımız aday olacağını söyledi. Çaycuma'da bana söyledi. Partinin birliği, bütünlüğü sağlanmalı. Bunları ilçe teşkilatları tartışıyor. Genel başkanımızda, Muharrem İnce'de hem ülkemizin hem de partimizin birer değerleridir. Türkiye kader seçimine giderken, sen Turpcu'yu, İnce'ye destek verenleri yıpratmaya gidersen olmaz. Partiye bir şey kazandırmaz, kişilere kazandırabilir. Telafisi olmayan çatlaklara neden olur. CHP`li olmak, sol görüşlülük öncelikle` hak, hukuk, adalet` kavramlarını benimseme ve CHP geleneklerine bağlılık ve ahlaklı olmayı gerektirir, maddiyatla partililerini ölçmez ve belirlemez. Vefakar üyelerimizin, il ve ilçe başkanlarımızın, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimizin partimizin vicdani olan ortak akılla geleceğe yön vereceklerine yürekten inanıyorum.”
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi