CHP kulisleri fokur fokur kaynıyor...

Şerafettin Turpçu'nun desteği ile CHP İl Başkanlığına aday olan Umut Başoğlu'nun, Harun Akın'a yer açmak üzere kurultay delegeleri listesinden Gökçebey veya Devrek'i çıkarmak istediğine ilişkin bilgiler ortalığı karıştırdı.

Şerafettin Turpçu'nun yönlendirmesi ile hazırlanan kurultay delegeleri listesinde CHP eski Milletvekili Harun Akın'ın isminin bulunmayışı nedeniyle yaşanacak oy kaybını önlemek üzere, Gökçebey veya Devrek delegelerinin devre dışı bırakılması ve Harun Akın'a yer açılması yönünde yoğun kulis çalışmaları yapıldığı belirtiliyor.

Umut Başoğlu'na yakın çevrelerden edinilen bilgilere göre, Şerafettin Turpcu'nun, Harun Akın'ı listeye koymadığı, ancak bu durumun Umut Başoğlu'na oy kaybettireceği düşüncesi ile Gökçebey veya Devrek'in devre dışı bırakılıp, Harun Akın'ın listeye konulması yönünde hazırlık yapıldığı bildiriliyor.

Bazı ilçelerin devre dışı bırakılıp, Harun Akın'a yer açılacağı yönündeki haberlerin delegeler arasında tedirginlik oluşturduğu ve tepkilere neden olduğu belirtiliyor.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi