MHP Zonguldak eski İl Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Adayı Hamdi Ayan, mevcut seçilen milletvekillerine seslenerek, “Zonguldak’ımız da hiç zaman kaybetmeden kömür üretiminin artırılması ve yerel kömür üretiminin teşvik edilmesinin tam zamanıdır” dedi.

İthalata dayalı değil ihracata dayalı büyümenin kaçınılmaz duruma geldiğine dikkat çeken Hamdi Ayan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yaşadığımız dünya konjonktürü ve Uluslararası menfaat iklimi Ülkemizi dışlama ve yalnızlaştırma çabalarının yoğun bir hal aldığı görülmektedir. 2023 li̇der ülke olma yolundaki hedefimizin önü kesilmeye çalışılmaktadır. Tarih boyunca yıkamadıkları kardeşliğimizi nifak tohumları ekerek ve Ekonomik olarak yıkma gayretine girmişlerdir. Bu emeller hiç bitmemiş ve Bitmeyecek gibi görünmektedir. İthalata dayalı değil İhracata dayalı büyüme kaçınılmaz duruma gelmiştir. Tüm bu yaşananları bir mercek altına aldığımızda İlla da yerli üretime acilen dönülmelidir. Bu nedenledir ki Zonguldak’ımızda beklemeden kömür üretimini artırılması ve yerel kömür üretiminin teşvik edilmesinin tam zamanıdır. Bu aşama Milletvekili seçilen arkadaşlarımızın bu konuda Kanun teklifi vermeleri sürecin başlaması İçin önem arz etmektedir. MHP olarak desteğimiz tam olacaktır”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi