CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın...

Belli bir güruh tarafından üzerinde özellikle seçim dönemlerinde türlü-çeşitli spekülasyon üretilen, ancak bütün bunlara rağmen ciddiyetini ve kararlı duruşunu kaybetmeyen saygın bir siyasetçi...

Zonguldak halkının “tanıdığı” bir siyasetçi...

Milletvekilliği döneminde TTK’ya sahip çıkan, rödövansa sahip çıkan, ERDEMİR’e sahip çıkan, Kozlu ve Kilimli’nin ilçe olmasını sağlayan, mülkiyet sorununun çözümü için yasa teklifi verip, bugünkü noktaya gelmesini sağlayan, temsil yeteneği yüksek gerçek bir siyaset adamı...

***

31 Mart yerel seçimleriyle ilgili olarak Harun Akın ismi çok konuşuldu, çok tartışıldı.

Adaylık başvurusu yapmamasına rağmen CHP Genel Merkezi’nde MYK masasında Harun Akın ismi vardı.

Allem oldu, kallem oldu, “iyi saatte olsunlar” devreye girdi, Harun Akın ismi listeden çıkarıldı, sabaha yakın siyasi bir manevra ile Şenol Şanal aday olarak gösterildi.

Lütfen dikkat edelim !..

CHP içindeki her kademedeki siyasetçi veya bu konuda yorum yapan basın mensupları dahil, CHP’nin “aday belirleme” yöntemi hakkında eleştiri yapıyor mu?..

Parti içi demokrasiyi dilinden düşürmeyen CHP’nin, “dayıoğlu-halaoğlu” ilişkileri ile aday belirlemesi hangi demokratik kritere sığıyor?..

Böyle bir durumda CHP yöneticileri, milletvekilleri “parti içi demokrasi” sözünü nasıl ifade edebiliyor?..

Önseçim yok...

Anket sonuçları yok...

Halkın beklentisi yok...

Böyle “parti içi demokrasi” olur mu?..

Olsa olsa “ekmek içi demokrasi” olur herhalde...

Harun Akın kimseye “icazet” vermedi

Şu sırada Zonguldak kamuoyunda konuşulan bir şey var...

Özeti şudur...

“Şenol Şanal ve Kemal Haberal, Ankara’da Harun Akın’ı ziyaret etti, destek istedi”

Ziyaret haberi doğru, “destek” haberi yanlış...

Ziyaretler sırasında “destek” istendiği doğru, bu talebin Harun Akın tarafından siyasi nezaket uslubuna uygun şekilde kesinlikle reddedildiği de doğru...

Harun Akın’ın kendi ifadesi ile söyleyelim...

Şenol Şanal’a destek vermesi kesinlikle sözkonusu değil...

Şu anda adaylık açıklaması yapmadığı halde, anketlerden çok iyi sonuçlar alan İsmail Eşref DSP’den aday olduğu takdirde, büyük olasılıkla İsmail Eşref’e destek verecek.

Harun Akın’ın bu konudaki görüşü özetle şu şekilde...

“ İsmail Eşref şu anda CHP üyesi... Daha önce DSP’den, yani merhum Bülent Ecevit’in partisinden aday olup, seçim kazanmış bir siyasetçi... Bülent Ecevit kim? CHP’nin Genel Başkanı... Benim, sağdan gelen bir siyasetçiye sarılan CHP’li milletvekilleri ve parti içindeki bir grup siyasetçi gibi davranmak yerine, sosyal demokrat kimliği belli, DSP ve CHP’ye seçim kazandırmış İsmail Eşref gibi bir siyasetçiye destek olmam en doğal ve etik davranış olur. Bunun aksini düşünenler, 19 Şubat’a kadar siyasi tablo oluştuğunda yanıldıklarını göreceklerdir.”

19 Şubat’a sayılı günler kaldı...

Bakalım, Harun Akın kimden yana olacak?..

Bakalım, siyaset çığırtkanları o zaman ne üretecek?

Bekleyip de görmek lazım.

Editör: Haber Merkezi