22. Dönem Milletvekili Harun Akın Murat Altay’ın Moderatörlüğünü yaptığı Zonguldak’ın Nabzı Programına konuk oldu.

Murat Altay sordu, Harun Akın yanıtladı

CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Kanal Z’de Murat Altay’ın sorularını yanıtladı.CHP’de seçim ve adaylık sürecinin tartışıldığı programda Harun Akın,önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Halk Partisinin içinde neler oluyor? Şenol Şanal isminin Belediyede seçim kazanmaktan daha mı önce geldiğini sorusuna, Harun Akın : ''Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var Akdemir böyle çalışmayı seçmiş ben olsam örgüt kurarak çalışırdım.Ne olursa olsun İl örgütü, ilçe örgütü, milletvekilleri ile de kopuk çalışmam. Belediyenin  kendi aşina bir yolu var Meclis zaten kafasına göre istifalar, atılmalar. Çok kötü bir çalışma oldu. Genel Merkez yanlış yapmıştı. Ben şayet Belediye başkanı  adayı olsaydım.Yetkili kişiyle bu görev bana geldiğinde ilk yapacağım şey belediye başkanını çağırır onunla beraber gitmek isterdim ben 5 sene öncede böyle bir hikaye yaşadım . Tekrar böyle bir şey ile karşı karşıya geldim, o yüzden adaylığımı koymadım.Bu partiye sağdan soldan bir çok arkadaşımız gelmiş.Eğer Ali Uzun CHP’de siyaset yapmaya karar verdiyse alır başımıza koyarız, bunun bir yolu yordamı var. Partiye üye değil. Siz Ali Uzun ‘a ciddi telefonlar gitmiş.Belediyelerden sorumlu genel başkan yardımcısı sen bunun hesabını nasıl vereceksin.Ben geliyorum bana başka söylüyorsun ,Ali Uzun’a telefon açıp başka birşey söylüyorsun. Nasıl böyle bir şey yapabiliyorsun . Zonguldak’ı katlediyorsun .Sana bunu Deniz Yavuzyılmaz yaptırıyor. Bu sosyal medyada dolaşmaya benzemiyor. Milletvekilliği ciddi bir iştir. Sen Ali Uzun ismine giderken hangi raporla hangi belgeyle gittin. CHP başka bir partiye benzemez bir tabanda tartışmayı seven bir partiyiz. Seni Ali Uzun ismine iten ne Sayın Yavuzyılmaz, sen hangi taleple ona gittin. Neden 3 adayın varken ona gittin.Ve o çalışmaya katılan eski milletvekilleri var, hepsi el ovuşturdu aman Harun Akın olmasın diye onlara hakkımı helal etmiyorum.Hepsine iyiliğim olmuştur. Kişisel değil parti adına haram ediyorum . Ben bu kademenin en altından geliyorum. Hasta yattığımda kanun teklifi verdim . Sen neden benden bu kadar rahatsız oldun . Sen haddini bil cin olmadan adam çarpma çarpılırsın. Bu oyunlara neden girdin, hiç bir şeye karışmıyorum hikayeleri yaptın. 1 dönem ,2 dönem hiç fark etmez önemli olan kalıcı olmak,2 buçuk saat konuşsa 20 dakikasını anlamazsınız. Hep hikaye hepsi kalıplaşmış cümleler.Yarın kimse sana sahip çıkmayacak. Şimdi İstanbul seçimlerine takılmış tatil yapıyorlar.Zonguldak’ta İl belediyesi kaybetti. Bu ciddi bir mesele .''dedi.

CHP adayımı kaybetti? neden kaybetti?

CHP 'de yapılan yalnış strateşiyi eleştiren Harun Akın, ''Muharrem Akdemir ‘in 2 dönemlik belediye başkanlığında alt yapısını yapmasına rağmen halka anlatamaması, Belediye Zonguldak’ta CHP sırtında yükmüş gibi izlenim oldu. Belediye başkanının siyasi anlayışı ve iş tutuşu ile alakalı medyayla bir bağ kuramamış belediye meclisinin içinde görevden alma disipline verilenler istifalar olmuş . Kötü bir dönem yaşanmış, Genel Merkez iyi başladı kötü bitirdi. Zonguldak’ta bir kale var sen belediye başkanını değiştireceksen bu ciddi bir karar olur. Değiştireceğin Belediye başkanının görevden aldığı meclis üyesini hatır için aday yapıyorsun. Haberal Ailesi müdahele etmiş. Ali Uzun ismi girince onlar da hatırları devreye girince Şenol Şanal aday gösterildi. Genel Başkan da dedi, hatırı kıramadık . diye ama kale yıkıldı. Merkez İlçe Başkanı nerede dolaşır bilinmiyor Merkez İlçe Başkanı sürekli yönetiminden ayrı,bir gün başka diğer gün başka konuşuyor.''dedi.

CHP seçmeni ne mesaj verdi?

CHP hatır partisi değil ifadelerine yer veren 22. Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, ''Zonguldak halkı CHP seçmeni bana göre Türkiye ders olacak CHP genel merkezinin alnına yapışacak bir ders çıkardı. Böyle temeli olan bir kent, emeğin başkenti olan bir şehirde CHP bu şekilde davranamaz.CHP oy verecek seçmen demiştir ki partiye, CHP hatır partisi değil.. CHP akrabalarının mutlu olacağı bir parti değil demiştir .Halkın Partisidir.Halkın aday göstermediği birini çıkarmak yanlıştı.Ben basından okuyorum parmak sallayıp hesap soracakmış .Sen önce koltuğa otur ondan sonra hesap sor. Seçim ciddi iştir. Demek ki Şenol kardeşime biri demiş ki, senin Harun’a, Ahmet’e, Mehmet’e ihtiyacın yok sen belediye başkanısın . Orda 100 kişiyle seçim bürosu açıyor.Bunlar yalnış.'' dedi.

Editör: Haber Merkezi