Seçim dönemlerinde kafasına göre anket yapıp, kafasına göre “aday” açıklayan Ali Rıza Tığ, ne dediyse “tersi” oldu

Hiçbir zaman tutturamadı

Her seçim döneminde manipule edilmiş anketler düzenleyip, siyasiler üzerinden para kazanmaya çalışan, kafasına göre anket yapıp, kafasına göre “aday” belirleyen, son olarak beldede “Yolsuz Ömer” olarak tanınan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ı “Ak Parti’nin tüm yetkilileri ile görüştüğünü” söyleyip “aday” ilan eden çete tetikçisi Ali Rıza Tığ’ın ne dediyse tersi gerçekleşti.

Kendisini “ Ak Parti Zonguldak Koordinatörü” zanneden Ali Rıza Tığ’ın geçmiş dönemlere ilişkin ilan ettiği adayları, buna karşın kimlerin aday olduğunu sadece birkaç örnekle ibret-i alem için yayınlıyoruz.

1- Çatalağzı’nda Ayhan Alkan’ı “Ak Parti’nin adayı” olarak ilan etti. Ayhan Alkan aday olamadı, Ak Parti’nin adayı Mehmet Alim oldu, seçimi kazandı.

2- Kozlu’da, Ak Parti’nin adayı olarak “Akın Kaymak’ı ilan etti. “Kozlu’da Akın Kaymak rüzgarı…” ve benzeri yazılar yazdı. Rahmetli Ertan Şahin’e sürekli muhalefet etti. Akın Kaymak aday olamadı, Ertan Şahin aday oldu, seçimi kazandı.

3- Bir başka yerel seçimde Çatalağzı’nda anket yapıp, Ozan Surat’ı açık farkla önde gösterdi. CHP’nin adayının Ozan Surat olacağını söyledi. Ozan Surat aday olamadı…

Ak Parti’nin Zonguldak’taki aday açıklama görevlisi (!) çete tetikçisi Ali Rıza Tığ, şimdi de henüz Ak Parti Genel Merkezi tarafından “aday adaylığı” takvimi bile açıklanmadığı halde Filyos Belediye Başkan Adayını “tayin” ediyor.

Ak Parti’nin ilimizdeki “tüm yetkilileri” de sessiz sedasız seyrediyor.

(Umut İLİKSİZ)

İşte Ali Rıza Tığ’ın çok isabetli (!) tahminlerinden iki örnek

Kozlu'da Akın Kaymak rüzgarı... 

Yazar : Ali Rıza Tığ

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın, Zonguldak Belediye Başkanlığı’na aday olacak olması, Kozlu’da siyasi kulisleri hareketlendirdi.

Kozlulu Akın Kaymak, bürokraside çok önemli görevlerde bulunan bir isim. AK Parti Milletvekili Köksal Toptan, İl Başkanı Hamdi Uçar ve Belediye Başkanı Ali Bektaş ile görüştü, kamudaki görevlerinden istifa etti, geldi, aday adaylığını açıkladı.

Dün Kozlu İlçe Başkanlığı tarihi günlerinden birini yaşadı.

Akın Kaymak, çok önemli açıklamalarda bulundu. Esnafları ziyaret etti.

Akın Kaymak’la ilgili genel izlenim şu: Çok dürüst, başarılı bir bürokrat. Kozlu’nun çocuğu… Ali Bektaş, Zonguldak’tan aday olursa, arkasında bırakacağı isim Akın Kaymak olmalı.

Kim ne derse desin, Kozlu adayını Ali Bektaş belirleyecektir…

  • Ozan Surat önde

A.R.T. Ajansın 27 Aralık Cumartesi günü toplam 546 denek ile tesadüfi örnekleme yöntemiyle Çatalağzı'nda gerçekleştirdiği ankette CHP'nin beş aday adayı arasından Ozan Surat açık farkla birinci çıktı.

A.R.T. Ajansın 27 Aralık Cumartesi günü toplam 546 denek ile tesadüfi örnekleme yöntemiyle Çatalağzı’nda gerçekleştirdiği ankette CHP’nin beş aday adayı arasından Ozan Surat açık farkla birinci çıktı.

Ankette Ozan Surat yüzde 44.3, Ayhan Alkan 27.7, Nuri Erkal yüzde 11.7, Cihat Öztürk 3.3, Volkan Alkaç ise 1.1 oy aldı. Ankete katılanların yüzde 11.9’u kararsız kaldı.

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Ozan Surat, Pusula’ya yaptığı açıklamada “Önceki seçimde de aday olmuştum. Beş yıldır Çatalağzı halkından hiç kopmadım. Bu sonuç çalışmamızın ürünüdür. Aday olmamız halinde Çatalağzı Belediyesi’ne CHP bayrağını dikeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Editör: Haber Merkezi