Geçtiğimiz günlerde Afyon MAY Otel’de Milletvekilleri, İl Başkanları ve Kurucu üyelerinin katıldığı yaz kampında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Mustafa Dervişoğlu arasında tartışma çıktı. Tartışmaya taraflarında girmesi ile kısa sürede tartışma kavgaya dönüştü. Bunun üzerine kampı terkeden Akşener’in aday olmayacağı iddia edildi. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İYİ Parti Merkez ilçe başkanı Serhat Yıldırım şunları söyledi;

“AFYON’DA  Kİ ÇALIŞTAY 

Genel başkanımızın herhangi bir yere gitme durumu yoktur. Mustafa Dervişoğlu’nun açıklama yaptığı sırada yanlış bir kelime kullandın lan meral hanım da muzdarip olmadığından dolayı kampta ufaktan bir tartışma çıkmıştır. Bunlar olacaktır. Ben normal olduğunu düşündüm herhangi bir sıkıntı yoktur. Çalıştay sonucunda Meral Akşener genel merkezin kongreye gitmiş ne düşünerek böyle bir karar almıştır. Doğru yaptığını düşünüyorum. Ama kesinlikle Meral hanım tek aday çıkacaktır. Bu süreçtede genel merkezde içimizden temizlenmesi gerekenler temizlenecektir. Meral Akşener tek aday olacaktır. Zonguldak’ta on kişiden biri olarak açık bir şekilde meral hanıma oyumu kullanacağım.”

Yerel seçimlerde belediye başkanı adayınız kim olacak sorusuna yanıt veren Yıldırım; 

“AK Parti ve CHP’nin adaylarını çıkarmasını bekliyoruz. Görüştüğümüz birkaç tane adayı vardır. Daha çok ruhsal ve solun üzerinde nerede çalışacaksak hobiler üzerinde ona göre adayımızı kesinleştireceğiz” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi