CHP kongre sürece tüm hızıyla devam ederken, CHP Kilimli İlçe Teşkilatı bir skandala imza attı.

Son anda belli çevrelerin yönlendirmesi ile Kilimli İlçe Başkanlığına aday olmaya karar veren Erol Sarıal, 17 Ekim 2019 tarihinde ikametgahını Zonguldak Merkez’den Kilimli’ye aldırdı.

CHP Kilimli İlçe Başkanlığına aday olabilmesi için en geç 30 Haziran 2019 tarihinden önce ikametgahını Kilimli’ye aldırması gereken Erol Sarıal, ilçe yöneticileri Filiz Karademir, ilçe sekreteri ve ilçe saymanının imzası ile sahte beyanda bulunarak, Erol Sarıal’ın Kilimli İlçe Teşkilatına üye kaydedilmesi için CHP Genel Merkezi’ne yazı gönderdi.

CHP Genel Merkezi’ni yanıltacak şekilde bile bile yapılan hileli üyelik kaydı, parti tüzüğü ve mevzuatın hiçe sayılması teşkilat içinde ve üyeler arasında huzursuzluk oluşturdu.

ENTRİKA İLE SİYASET OLMAZ

Konuyu Yeni Adım’a aktaran CHP Kilimli İlçe Teşkilatı’ndan bazı üyeler, “ Böyle hile ile entrika ile adaylık olmaz. Erol Sarıal aday olacaksa bu işlemleri zamanında yaptırması gerekirdi. Şimdi birilerinin güdümünde aday olabilmek için sahte işlem yapılmasını CHP’li üyeler olarak asla kabul etmiyoruz. Bu işe alet olan İlçe Başkanı Filiz Karademir ve diğer iki yöneticiyi kınıyoruz. Böyle hileli işler CHP’ye, CHP’nin savunduğu ilkelere yakışmaz. Önce kendi içimizde dürüst olacağız, önce hileden, entrikadan uzak duracağız, Aksi halde halkımızın karşısına çıkıp ne söyleyebiliriz. Kendisi hileli işlemlerle, sahte beyan ve yazışmalarla aday olmaya çalışan bir siyasetçiye toplum inanır mı, güven duyar mı…” şeklinde konuştular.

Kilimli’de CHP İlçe Başkanılğı’nda Erol Sarıal’ın aday olabilmesi için yapılan hileli işlemler ve sahte beyanlar nedeniyle partililerin durumu CHP Genel Merkezi’ne ileteceği bildiriliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi