Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Kozlu halkı bizi kendilerine hizmetkar seçtiler. Allah razı olsun hepsinden ve bizde onlara hizmetkar olabilmek için 24 saat çalışacağız.” dedi.Kozlu ilçesinden üçüncü kez Belediye Başkanlığına seçilen Ali Bektaş, “Kozlu’ya hizmetkar olmaya geldim” şeklinde konuştu.

BİZ EFSANE DEĞİLİZ, BİZ SIRADAN ALLAH’IN BİR KULUYUZ

“Sizin için efsane başkan, efsane geri döndü diyorlar” bunu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu cevaplayan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Biz efsane değiliz, biz sıradan Allah’ın bir kuluyuz. Öyle bir efsaneliğimiz olmadı. Bu Kozlu’da girdiğim dördüncü seçim. 3 seçimi de kazandık. Sırf Kozlu halkının sayesinden kazandım. Ben tek başına hiçbir şeyim. Milletin gücü olmadıktan sonra bir Ali Bektaş nedir ki. Allah hepsinden razı olsun. Allah Kozlu halkının ayağına toz kondurmasın. Aslında Türk ulusun ayağının altına toz kondurmasın. Bu görevler zor görevdir.  41 bin nüfusun evine huzurlu bir şekilde gitmesi, okuduğu okula huzurlu bir şekilde gitmesi, kafasında devletin kurumu olan belediye ile ilgili hiçbir sıkıntının olmaması ve sıkıntı yaşamaması için 24 saat çalışacağız. Bu işlere talip olan insanlar sırf bu işin havasını atmak için göreve gelmemesi lazım. Çünkü yapacak çok iş var. İnsanlar yaşadığı sürece insanlara hizmetkar olmak muhakkak birilerinin görevidir. Bizde bu göreve 5 yıllığına daha talip olduk ve insanlarda bizi kendilerine hizmetkar seçtiler. Allah razı olsun hepsinden ve bizde onlara hizmetkar olabilmek için gece gündüz çalışacağız.

AĞLAMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK

“Enkaz mı devraldınız sorusunu yanıtlayan Ali Bektaş, “Belediyenin tüm hesaplarını ben internet sitesinden yayınladım herkes görebilir. O öyle yapmış bu böyle yapmış demenin hiçbir mantığı yok, ben önüme bakacağım.  Yapılacak olanların hepsi yapılacaktır. Yanlış uygulamalar varsa bunlar doğruya geçilecektir. Tutup ağlamanın kimseye faydası yok. Ben ağlarsam Belediyeye vatandaşa su mu vermeyecek, ben ağlarsam Belediye vatandaşın çöpünü mü almayacak, ben ağlarsam Belediye borcunu mu ödemeyecek. Sıkıntılar ve dertler belli. Allah nasip ederse bunların hepsini aşacağız. Yanlış yapan varsa yanlışın cezasını çeker, hata yapan varsa hatanın bedelini öder ama burada tutup ta sokağın ortasında insanlara şunu yaptık bunu yaptık demekle bir devlet adamına, devlet adamlığının ağırlığına yakışmaz diye düşünüyorum.” Dedi.

KOZLU’YU DAHA YAŞANILABİLİR HALE GETİRECEĞİM

Projeler ile ilgili açıklama yapan Başkan Ali Bektaş, “Şimdi projeler ile ilgili önce finansal disiplin, sonra idari disiplin, personel disiplinini sağlandıktan sonra projeler  yavaş yavaş hayat geçer. İlk öncelik  burada bir devlet kurumu var, kurumsallaşmışlığı  insanlara hissetirebilmektir. Yoksa dediğim gibi bahane bulmak istedikten sonra çok bahane bulursunuz. Önemli olan bahane bulmak değil, bahane bulmadan kaynak yaratarak bu hizmetleri yerine getirip bu şehri yukarıya çıkarabilmek bir üste yükseltebilmek, burayı yaşanabilir hale getirmekle beraber insanlar huzur içinde mutluluk içinde yaşayacak bir şehir oluşturmaktır önemi olan. Önemli olan insanların burada kalabilmesini sağlamaktır.” dedi.

İKTİDAR BELEDİYESİ AVANTAJINI HAREKETE GEÇİRECEĞİZ

Ankara ziyaretini de değerlendiren Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Resmi görüşmeler yaptık. Finansal sıkıntılarımız var ve bu finansal sıkıntıları çözmek için çabalayacağız. İktidar belediyesi olmanı avantajların hareket geçirmeye çalışacağız. 3 Milletvekilimiz, il ve ilçe başkanımız ile birlikte bir heyet olarak gittik Ankara’ya. Ön görüşmeler yaptık. Bundan sonra görüşmelerin sonucuna bakacağız” dedi.

ZONGULDAK, KOZLU VE KİLİMLİ BELEDİYELERİ’NİN AK PARTİ’DE OLMASI.. 

Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli Belediyeleri’nin üçünün de AK Parti’de olması nasıl bir artı sağlayacak” sorusunu yanıtlayan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Sahil şeridindeki bu üç belediye,  Zonguldak’ta Kilimli’de ve Kozlu’da yaşanabilirliğini gösterecek. Bu aslında bizim için bir sınavdır Ak Parti belediyeciliği için, Çünkü üçü yan yana ilk kez aynı partiden oluştu. Bu sınavı başarıyla geçersek bilin ki çok güzel işler yapacağız” şeklinde cevapladı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi