Zonguldak Ak Parti Teşkilatı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Ankara'da yapılan aday tanıtım toplantısına katıldı.

Toplantı'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti'nin seçim manifestosunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bu seçimlerde illerine ilçelerine beldelerine hizmet üzere belediye başkanlığına aday olan AK Parti ve Cumhur İttifakı mensubu her birine şimdiden başarılar diliyorum.
Dik duracağuz, dikleşmeyeceğiz. Şehri emanet almak ancak gönüllere girerek olur. AK Parti olarak şehirlere hizmet eden belediyelere çok önem veriyoruz. Bizim gözümüzde şehirler içinde yaşayan insanların aynasıdır. Dünyayı ve hayatımızı nasıl idrak ediyorsak şehirlere de öyle şekil veririz. ize göre şehirlerimizin uzun süredir yaşadığı sıkıntının temelinde insan fıtratının bir kenara bırakılması var. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır; 'Cumhur İttifakı'nın tanımı budur.

Geçmişiyle barışık olamayan geleceğini de sağlıklı şekilde inşa edemez.Türkiye uzun süre yönetimine hakim olan vizyonsuz, plansız, hastalıklı zihniyetler elinde örselenmiş oyalanmıştır. AK Parti kadroları olarak şehirlerimizin ve ülkemizin hizmetine koştuk. Eksiklerimiz ve kimi zaman hatalarımız elbette oldu. AK Parti belediyecilikte çığır açmış kadrolar tarafından kurulmuştur. Her alanda olduğu gibi belediyecilikte de Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların katbekat üzerinde eserler koyduk. AK Parti belediyelerinin başarısının gerisinde halka hizmeti hakka hizmet gören anlayışı vardır. Bizimkisi bir aşk hikayesidir. Belediyelerde başlayan büyük yürüyüşümüz gelişerek genişleyerek sürdü.

Biz teslim aldıktan sonra İstanbul, Ankara değişti. Ama teslim alınmayan yerlerde hala usulsüzlük devam ediyor. Belediyecilikteki tecrbemizi ve birikimimizi zenginleştirerek, geliştirerek, büyüterek tüm Türkiye'nin hizmetine sunduk. Altyapı, yol, kaldırım, su, çöp, hava kirliliği bütün bu temel hizmet sorunlarını çözmeden şehirleri kalkındıramayız. Her alanda daha ayrıntılı yatırımları hayata geçirdik. Potansiyeli olan her ilimizin marka şehir olmasını destekledik. Ülkemizin istiklal ve istikbaline göz dikenlere karşı mücadele ederken de hizmet yarışında yine önde olduk.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SALON ÖNÜNDE KALABALIĞA HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Birazdan manifestonun açıklanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu manifestoyla birlikte bu yerel seçimlerin çerçevesini çizmiş olacağız. Hazırlıkları bitirdik. Bütün illerde yeni bir süreç başlatacağız" dedi.

Salon önünde kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepinizi evgi ve saygıyla selamlıyorum. Biraz sonra inşaAllah partimizin seçim manifestosunu açıklayacağız. Manifestomuzla seçimlerin çerçevesini çizmiş olacağız. Yoğun bir şekilde çalıştık. hangi çerçevede neler yapacağız. Bunların hazırlıklarını bitirdik. Siz zaten özellikle merkezi yönetimde neler yaptığımızı biliyorsunuz. CHP çöp, çukur, çamur demektir. Bunlara inşaAllah 31 Mart'ta gereken dersi vermeye hazır mıyız? Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Ana kademe, kadın kolları, gece gündüz çalışmaya hazır mıyız? Gençler; buna var mıyız? Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabiamızı unutmayın." dedi. 

İşte AK Parti'nin seçim manifestosu:

“MEMLEKET İŞİ GÖNÜL İŞİ” diyerek, “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ” ile milletimizin hizmetine talip olan AK Parti'nin, yeni dönemde
insan merkezli yürüteceği hizmetlerin temel ilkelerini başlıklarıyla tekrarlayacak olursak;

ŞEHİR PLANLARI uzun vadeli ve hakkaniyete uygun şekilde
hazırlanacak.

ALTYAPI VE ULAŞIM sorunları tüm şehirlerimizde tamamen
çözülecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve
vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek.

BENZERSİZ ŞEHİRLER anlayışıyla şehirlerimiz kendi hikayelerine
uygun şekilde geliştirilecek.

AKILLI ŞEHİRLER uygulamalarıyla teknolojinin tüm imkanları
insanımızın ve şehirlerimizin emrine sunulacak.

ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER ile belediye hizmetlerinde tabiattaki
canlı veya cansız tüm varlıklarla uyum gözetilecek.

SOSYAL BELEDİYECİLİK çalışmalarına önem verilerek doğrudan
insana dokunan hizmetler ve projeler yaygınlaştırılacak.

YATAY ŞEHİRLEŞME ile tabiatla bütünleşen, aile, mahalle ve
komşuluk kültürünü ihya eden örnek yerleşim alanları kurulacak.

HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM ilkesiyle, şehirle ilgili tüm önemli
kararlar orada yaşayanlarla birlikte alınacak.

TASARRUF VE ŞEFFAFLIK hassasiyetiyle belediyelerin kaynakları
hem doğru hem de açık şekilde kullanılacak.

DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER ile kültür ve ekonomi başta olmak üzere
her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirilecek.

Milletimizin yönetimini emanet edeceği AK Partili belediyelerimizde,
işte bu 11 başlıkta ifade ettiğimiz ilkeler çerçevesinde hizmet vereceğiz.

Editör: Haber Merkezi