Milliyetçi hareket Partisi Zonguldak’ta gövde gösterisi yaptı.

Milliyetçi hareket Partisi Zonguldak milletvekili adayı Hamdi Ayan, Beraberinde milletvekili adayları, il başkanı, ilçe Başkanlığı, kadın Kolları ve yüzlerce sayıda Teşkilat mensubu ile birlikte Kordonboyundan başlayarak Gazipaşa Caddesi’nde tur attılar.

Kortej öncesinde basın açıklaması yapan milletvekili adayı hamdi Ayan on maddelik Zonguldak için eylem planını açıkladı.

Ayhan, yaptığı açıklamada Zonguldak kalkındıracaklarını belirterek şunları söyledi;

“1- TTK’ya norm kadro açığı kadar işçi alınmasının sağlanması, ilk aşamada 3 bin kişi, 2, 3,4 ve beşinci yıllarda 1250’şer kişi sağlamak. 

2- TTK bünyesinde çalışan güvenlik görevlerinin kadroya alınması.

3- Sağlık sektöründe çalışan ihale mağduru olup daimi işçi kadrosuna geçemeyenlerin kadroya alınmasını sağlamak

4- Alaplı ilçemizde fındık kooperatiflerinin kurularak doğrudan Üretici yapılması sağlanarak fındık taban fiyatının artırılması.

5- Devrek ve Gökçebey ilçelerinde orman ürünlerinin değerlendirilmesi amacıyla mobilya ve dekorasyon in entegre tesislerinin kurularak işsizliğin azaltılması

6- Kadın girişimci Kooperatiflerinin her ilçede kurulması ve kamu kurum ve kuruluşlarının yeme içme ihtiyaçlarını karşılanmasının buradan devlet eliyle sağlanması

7- Rödövans sahalarının tekrar üretime kazandırılması için kanun değişikliğinin yapılması

8- Ereli ilçesinde çeşitli nedenlerden dolayı ekonomik krize girerek Tersaneler bölgesinin tekrar işletmeye açılması, aynı zamanda milli Savunma bünyesinde savaş gemilerinin de buradan yapılmasının önünü açılması

9- Çaycuma da tarım, hayvancılık ve meyve üreticileri yapılması için bu içimizde şu anda da bu işlerle iştigal eden terim köylüsüne karşılıksız, geri dönüşümsüz hibeler sağlanarak destekleneceklerdir.

10- Yukarıda bahsettiğimiz bütün istihdam maddeleri kapsamına alınarak %40 oranında genç işsizlere buradan iş imkanı sağlanması”

Ardından kordon boyunda partililer iftarda bir araya geldi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi