AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Zonguldak ziyaretini değerlendirdi. 

Bakan Dönmez’in Zonguldak için bir kazanç olduğunu, kendisinin bir önceki dönemde Enerji Bakanlığı müsteşarlığı görevini yaptığını ve Zonguldak’a bir çok hizmetlerinin olduğunu belirten Zeki Tosun, şunları ifade etti:

CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜ EN KISA ZAMANDA YERİNE GELECEK

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün Zonguldak’a gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. Ziyareti en anlamlı kılan, Dönmez’in yeni hükümet sisteminden sonra ilimize ilk gelen bakan olması ve enerji bakanımızın ilimize gelmiş olmasıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimlerinde söylemiş olduğu Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 1000 artı 500 kişi söylemi üzerine Zonguldak’a gelmesi ve burada ziyaretlerde bulunması ve basınla beraber olması bizim için iyi olmuştur. Sayın Bakanın Zonguldak’taki en önemli söylemlerinden biri Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu işçi alımının en kısa sürede hayata geçireceğinin müjdesini vermesiydi. İşe alım süreci üzerinde bakanlıkların çalıştığını söyledi ve bize fikirlerimizi sordu. Genel Maden İşçileri Sendikası’da işin içinde olduğu için onlar da oradaydı. Onlarla beraber fikir alışverişi yapıldı ve bu iş artık yola girmiş vaziyette. Zaten biz de daha önce söylemlerimizde dile getiriyorduk, çalışmalarımızı yapıyorduk. Yöntemin nasıl olacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduk ve ileriki günlerde Ankara’da tekrar beraber olacağız milletvekillerimize beraber konuyu inşallah nihayete erdireceğiz. Bu birinci maddemiz önemliydi. Bu işin peşini biz bırakmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü en kısa zamanda yerine gelecektir. Bunu birinci ağızdan enerji bakanımızdan duymuş olduk”

SAYIN BAKANIMIZI AYRICA ÖZEL SEKTÖRÜN MADEN SAHİPLERİ İLE VE TEMSİLCİLERLE YAN YANA GETİRDİK . ONLARIN DA SORUNLARINI DİNLEDİ VE GEREKLİ TALİMATLARI VERDİ

Bakan Dönmez’i özel sektör temsilcileriyle bir araya getirdiklerini belirten İl başkanı Zeki Tosun sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bakanımız, Türkiye Taşkömürü genel müdüründen brifing  aldı ve ardından ocağa indi, ocakta işçilerle beraber oldu. Hem kömür kazılan yerde mekanize çalışılan ocağa girdi ve peşinden madenciler ile yemek yedik. Zaten Sayın bakanımız daha öncesinde eski bakanlık döneminde enerji bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütüyordu ve bu nedenle bölgemizi yakından bilen ve bölgemizde ilgili iyileştirme çalışmaları içinde olan bir kişidir. Ve kendisi de Zonguldak için hizmetler yapmıştır, özel sektörle ilgili olsun Türkiye Taşkömürü kurumu ile ilgili olsun bu bizim için bir kazançtır ve sayın bakanımızın aynı şekilde Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun milli kömürün yer altından çıkarılması konusunda daha milli hizmetler yapmıştır, özel sektörle ilgili olsun Türkiye Taşkömürü kurumu ile ilgili olsun bu bizim için bir kazançtır ve sayın bakanımızın aynı şekilde Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun milli kömürün yer altından çıkarılması konusunda bildiğin kömüre önem verdiklerini ve bunu kısa sürede 1 milyon tondan önümüzdeki yıllarda daha yükseğe çıkartılmasını sağlamamız gerektiğini, bunu sağlarken de tabii ki işçi istihdamın artacağını söyledi. Bunların hepsi bölgemiz için iyi şeyler ve peyder peyi hayata geçecektir. Daha sonra Sayın Bakanımız özel sektörün maden sahipleri ile beraber de temsilcilerle yan yana getirdik ve onların da sorunlarını birinci ağızdan dinleyerek gerekli talimatları verdi. Zonguldak açıklarında kömür araştırması yapan Maden araştırma gemisi Oruç Reis gemisi de ziyaret ettik. Geminin yüzde doksanına yakın yerli ve milli yapım olan bir gemidir. O gemide incelemelerde bulunuldu. Tabi bizim burada en önemli şeyimiz milli kömürümüzü çıkartmak, üretimi arttırmak ve sayın cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu işçilerin alınmasını kısa zamanda hayata geçirmektir.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi