Filyos’ta devlete ait arsa nasıl İsmail Recai Şanlı’nın eline geçti

Peşkeşçilik uzmanı !..

 Filyos’ta kıyı kenar çizgisi içinde bulunan ve mülkiyeti kamuya ait olan arsa üzerine İsmail Recai Şanlı tarafından “personel soyunma-giyinme odaları” ruhsatı ile otel inşa edildi. İsmail Recai Şanlı, İmar Barışı Yasası’ndan faydalanmak üzere yapı kayıt belgesi aldı. Böylece, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Filyos Belediyesi’nin tasarrufuna verilen devlet arsası İsmail Recai Şanlı’nın eline geçmiş oldu.

Bu oldu-bittiye karşılık, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın şu soruları yanıtlaması isteniyor.

1- Filyos’ta kıyı kenar çizgisi içinde kalan bir arsaya bina ruhsatı nasıl verdiniz?

2- Personel giyinme-soyunma odaları olarak ruhsat alan binanın “otel” olarak işletilmesine neden göz yumdunuz?

3- Hakkında resmi mercilerce yıkım kararı verilen bu otel hakkındaki yıkım kararını neden uygulamadınız?

4- Filyos Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından belediyenin tasarrufuna verilen kıyı kenar çizgisi içindeki bu arsayı İsmail Recai Şanlı’ya nasıl ve hangi koşullarda tahsis etti?

    Sattı mı, kiraya mı verdi?..

    Sattıysa veya kiraya verdiyse ihale yapıldı mı? İhale yapıldıysa, bu ihaleye İsmail Recai Şanlı’dan başkası katılmadı mı?.. Adrese teslim ihale yapıldı mı, ihaleye fesat karıştırıldı mı?..

5- Filyos’ta İsmail Recai Şanlı tarafından işletilen otel yasaya uygun ise neden İmar Barışı’ndan faydalanmak üzere yapı kayıt belgesi aldı? Yasal bina İmar Affı için başvuru yapar mı? Yasaya uygun değilse, yasalara aykırı biçimde inşa edilmesine ve işletilmesine neden göz yumuldu?..

Filyos’ta, adı “Yolsuz Ömer” lakabı ile anılan, görevi kötüye kullanmak, yolsuzluk ve usulsüzlük nedeniyle hakkında soruşturma açılan Ömer Ünal’ın, yasalarımız nezdinde açıkça “peşkeş” olan bu uygulamaları nasıl izah edeceği merak ediliyor.

İsmail Recai Şanlı yalan beyanda bulundu

İsmail Recai Şanlı, söz konusu otel için devlete yalan beyanda bulundu. İsmail Recai Şanlı, bu otelin arsası üzerinde işgalci konumunda değildir. Arsa kendisine belediye tarafından tahsis edilmiştir. Dolayısı ile İmar Affı’ndan faydalanması mümkün değildir.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yıkım kararını uygulamadığı gibi “yalan beyana” da göz yummaktadır. İsmail Recai Şanlı hakkında “yalan beyandan” Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmak ve otel hakkındaki yıkım kararını uygulamak yerine göz yummaya ve suç işlemeye devam etmektedir.

Yeşil alanları imara açtı, imar rantı ile Güpgüpoğlu firmasına haksız kazanç sağladı

Filyos’ta pervasız tavırları ile dikkat çeken, haddini çok aşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile il başkanı ve milletvekillerine saygı duymadığını tanıklar huzurunda açıkça ifade eden Ömer Ünal hakkında, gayrimenkulün satışından sonra imar değişikliği yaparak Güpgüpoğlu firmasına haksız kazanç sağlaması nedeniyle Çaycuma Kaymakamlığı’nca soruşturma izni verildi. Ömer Ünal’ın karara itirazı Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Bir yolsuzluktan daha yargı yolu görünen Ömer Ünal’ın, Ak Parti Genel Merkezi’nin “kirlenmemiş” adaylara vurgu yapmasına rağmen, halen Ak Parti’den aday olmaya çalışması “Yolsuzlukta sınır tanımadığı gibi, yüzsüzlükte de sınır tanımıyor” şeklinde yorumlandı.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi