CHP EREĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HALİL POSBIYIK, 'SEÇİM İRTİBAT BÜROSUNU AÇTI.

Ereğli’nin Efsane ve Duayen Belediye Başkanı, CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın ilk seçim irtibat bürosu coşkulu ve binlerce vatandaşın katılımıyla hizmete girdi.İskele Camii Yukarı Sokakta bulunan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık seçim irtibat bürosunun açılışı saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Davul ve zurnular ile CHP’nin ‘Martın Sonu Bahar, Dertlere Derman Var’ seçim mitingi şarkısıyla binlerce Ereğli halkına seslenen Duayen Belediye Başkanı, CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, “Tarkan’la irtibat halindeyiz. Allah nasip ederse Tarkan Temmuz ‘un ilk haftasında burada.  Bütün Türkiye’yi Ereğli’ye çağıracağız ve Ereğli’de ticari yönden, stratejik yönden büyük bir hareketlilik olduğunu göreceksiniz. Peşinden hamsi festivaline hazırlığınızı yapın. Onun peşinden de Ekim ayında dünyanın en büyük cazcıları Karadeniz Ereğli’de olacak. Bu halkla beraber neşelenmeye başlayacağız. Ne için? Geçenlerde bir teyzeyi gördüm, “Uşacum sen gittin Ereğli’yi karabulutlar kapladı be”dedi. Karabulutları kaldıracağız inşallah Ereğli’den.Ereğli’de ekonomik sıkıntı var ama moral bozukluğu da var. Ereğli’yi adeta sis kaplamış gibi insanların yüzü gülmüyor, maalesef  gülmüyor, bunun için aday oldum. ” dedi.

EREĞLİ BELEDİYESİ’Nİ REHABİLİTE EDECEĞİZ…

“Ereğli seninle gurur duyuyor” sloganları arasında konuşmasına devam eden Posbıyık, Ereğli Belediyesi’nde işlerinin iyi yürümediğine dikkat çekerek, Belediyenin düzelmesi gerektiğini ifade etti.

Posbıyık, “Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden profesör getirseniz bu Belediyeyi düzeltemez. Bu Belediyeyi tecrübeli bir Belediyeci düzeltebilir. Halil Posbıyık olabilir, başka biri de olabilir saygı duyarım. Ama tecrübeli belediyeci gelecek ve Belediyeyi rehabiliteden geçirecek ve ondan sonra diğer kollar çalışmaya başlayacak. Bizler Ereğli’yi eski günlerine getirmek için Belediye’de bir rehabilitasyon yapmak için buraya geldik. ”şeklinde konuştu.

“Ben Ereğli’ye sevgiyi, dostluğu ve barışı getirmeye geldim. Ben bu yüzden aday oluyorum” diyen Efsane Başkan Halil Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

EREĞLİ’NİN GELECEĞİNE OY VERİN!..

“ İnsanların kamplaşmasını istemiyorum. Benim için AK Parti’lisi de, MHP’lisi de, İYİ Partilisi de, CHP’lisi de, BBP’lisi de Saadet Partili’si de, DSP’lisi de hepsi benim vatandaşım, ben buraya politika yapmaya gelmedim. Ben buraya Belediye Başkan adayı olarak geldim. Beni Ereğli halkım Belediye Başkan adayı gösterdi, ben Ereğli halkının Ereğli’de yaşayanların Belediye Başkanıyım. Keşke bütün bir siyasi partiler bir araya gelip bir konsorsiyum oluşturup beni aday gösterse, hep birlikte Ereğli’yi ayağa kaldırsak diye düşünüyorum. Ereğli çökmenin eşiğine gelmiş vaziyette. Açık  ve net söylüyorum Ereğli’nin durumu iyi değil, ayağa kaldırmamız gerekli. Lütfen şu siyasi parti olayını kaldıralım. Bütün partileri seviyorum, adaylarını seviyorum. Ereğli’nin üzerine taş üzerine taş koyanı takdirle anıyorum. Ama şu particiliği kaldıralım. Bilene oy verelim, adam olana oy verelim, lidere oy verelim. Ereğli’de yapılacak çok işler var. Üniversite kampus olayı daha bitmedi. Çalışmalarımız devam ediyor. Ereğli’ye hareket getireceğiz, inşallah üniversitesiyle, yurduyla harekete geçireceğiz. İşte bu esnafı görüyorsunuz, bu esnafın halini görüyorsunuz.  Kepenk kapatıyorlar, siftah yapmadan. Yazık günahtır Ereğli’nin bu hale gelmesi! Buraya hareket gelmesi lazım. “

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, belediye başkanı olması halinde önümüzdeki dönem Ereğli’de çok güzel işler yapacaklarını ifade ederek, “Ben kimseye oy istemiyorum, Halil Posbıyık’a bile oy istemiyorum. Kısacası Ereğli’nin geleceğine oy verelim.” diyerek sözlerini noktaladı.

Posbıyık konuşmasının ardından coşkulu kalabalıkla kucaklaştı, irtibat seçim bürosunun açılışına katılan davetlilerle tek tek ilgilendi.

Bu arada Ereğli’nin yöresel  davul-zurna ekibi de CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık seçim irtibat bürosunun açılışına renk kattı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi