AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin Pazar esnafı ile buluşarak yapacaklarını anlattı.AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarının yanı sıra partililerle birlikte Pazaryerinde esnaf ile bir araya gelen Erol Şahin, pazaryerinde esnafın onaylamadığı hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceklerini söyledi.AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ise yaptığı konuşmasında, 2014’de yarım kalan işin Erol Şahin ile başarılacağına inandığını söyledi ve Pazar esnafından destek istedi.Belediye Başkan Adayı Erol Şahin de yaptığı konuşmasında şunları söyledi:“Ben bütün ömrüm boyunca esnaflık yaptım. Ticaret nasıl yapılır, paranın ne zor şartlarda kazanıldığını en iyi bilen kardeşinizim.Hep tırnaklarımızla kazıyarak kazandık. 6 yaşında ayakkabı boyacılığı yaptım, 8 yaşında simit, 10 yaşında lahmacun satıyordum. Muavinlik yaptım. İnşaatlarda çalıştım, duvar kağıdı, boya badana yaptım.Çalışmanın ne olduğunu, karşılığının ne olduğunu bu kardeşiniz kadar bilen hiç kimse olamaz. Ben böyle bir kardeşinizim.Muhasebeciyim, Yeminli Mali Müşavirim. Hayatım boyunca esnafla tüccarla, ticaret erbabıyla birlikte oldum. Bu camiaya olan sevgimiz ve saygımız hepsinden daha fazla.

DAHA ÖNCEKİLER GİBİ PAZARYERİNİ YIKMAYA GELMİYORUM

Daha önceki belediye başkanlarımız ve adaylarımız gibi ne bu pazaryerini yıkmaya niyetim var, ne buradakilere nasıl engel olacak gibi hiçbir uygulamanın altında ne beni ne de belediye kadrolarını görmeyeceksiniz.Ben pazarcının ve manifaturacının ne zor şartlarda para kazandığını, şu anda işlerinizin sıkıntılı olduğunu ve sebebini de biliyorum. Çünkü içinizden biriyim. Hesabı kitabı bilen biriyim.

ÖNCELİĞİM İNSANLARIN KARNININ DOYMASI

Şuna inanın; Bu kardeşiniz belediye başkanı olur ise kesinlikle 1’inci önceliğim esnaf, ticaret ve işsizlik olacak. Yoldan önce, parktan önce, her şeyden önce insanların karnının doyması olacak. Bu benim mesleğim. Bu bölgede ticareti en iyi bilen, içinde olan, takip eden, denetleyen, yöneten, hesap yapan bir kardeşinizim.

Bu nedenle pazarcı esnafının akşam eve nasıl gittiğini biliyorum.Size zarar vermeyecek yöntemleri bulmak bizim boynumuzun borcu. Bunu açık seçik ifade ediyorum. Pazarcı ile oynayan, Minübüsçü ile oynayan, taksici ile, esnaf ile oynayan hiçbir belediye başkanının başarılı olma şansı yoktur.Söylediğim hiçbir sözü siyasi olarak söylemiyorum. İnandığım için söylüyorum.

SADECE YOL, HAVUZ, PARK BAHÇE YAPAN BAŞKAN OLMAYACAĞIM

Bu kardeşiniz Belediye Başkanı olursa hepinizin ticareti artacak, hepinizin cebine para girecek. Mücadelem bu olacak, Sadece yol yapan, havuz yapan, düğün salonu yapan, park bahçe yapan bir belediye başkanı olmayacağım. Birinci önceliğim insanların karnının doyması olacak. Ereğli’ye en lüks lokantayı yap, en lüks havuzu yap ama adamın cebinde para yoksa kim gidecek? Esnaf ayakta değilse, esnafın cebinde para yoksa o toplumun ayakta kalma şansı yok. Bunu en iyi bilen benim.Pazaryeri ile ilgili de bir çok düşüncelerimiz var.

EREĞLİ’YE TAAHHÜDÜMDÜR

Bu tüm Ereğli’ye taahhüdümdür. Ben belediye olarak yapacağım tüm çalışmalarda o sorunun o problemin tarafları ile birlikte hemfikir olmadan hiçbir yere bir çivi çakmayacağım buna söz veriyorum.Sizin düşünceleriniz ilk sırada olacak. Esnafımızın para kazanması için belediye olarak bize ne görev düşüyor bunu oturup beraber konuşacağız.Düşününki bir belediye ısıtma sistemini çalıştırmıyorsa bunu kabul etmek mümkün değil. İnsan cebinden verir bunu yine yapar. Çatın akıyor ve tamir edilmiyorsa insan bunu cebinden yapar bunlar basit işler. Bana ulaşan bu basit işleri 30 gün içerisinde çözmezsem bana ne derseniz deyin.Yeni park alanları açmak zorundayız, bunun çalışmasını yapıcaz. İnsanlar pazara gelmiyor, otopark sıkıntısı nedeniyle büyük marketlere gidiyor. Burada ticareti artırmak için park yerlerini yapıcaz. Ödeme büroları yapacaz. PTT, vergi Dairesi, Enerjisa ödeme merkezlerini yapıp insanların buraya girmesini sağlayacağız.

BELEDİYE BİNASINI FAKÜLTE YAPACAĞIZ

En büyük müjdem; Biz belediye başkanı olduğumuzda belediye binasını üniversiteye vereceğiz. Hemen karşısındaki hizmet binasını da gerekiyorsa kredi yurtlara yurt binası olarak vereceğiz. Burada binlerce öğrenci olacak. Çarşının hareketlenmesi için yapacağımız en büyük hizmet bu.

Ben pazaryerinde ne yapacaksam sizlerle beraber yapacam. Sizin rızanız olmadığınız hiçbir şeye onay vermeyeceğim.

Ufak tefek sorunları söylemeye utanıyorum! Nedir ısıtma meselesi? Neymiş çatı akıyormuş! Bunları konuşmaya utanıyorum.Bana herkes ulaşabilir. Telefonum 24 saat açık.

KİMSENİN ADAMI OLMADIM

1 Nisan günü Belediyede makam kapısını söküp kenara koyacağım. Herkes benim yanıma gelecek. İlçe Başkanlığı yaptığım dönemlerde de herkes benim yanıma gelirdi. Ben kimsenin adamı olmadım, kimse de bizi satın alamaz. Kimse de beni korkutamaz, tehdit edemez.

GEÇMİŞTE YAPILAN HATALARLA BENİ YARGILAMAYIN

Beni diğerleri ile karşılaştırmayın. Geçmişte yapılan yanlışlarla beni yargılamayın. O hataları yapan ben değilim. Geçmişte size sıkıntı verenlerle sakına beni kıyaslamayın!Zaten onlar gereklerini yapsaydı bu kardeşiniz bugün burada olmazdı!Daha önceki arkadaşlarımız doğru düzgün yapsaydı biz burada olmazdık.Bizim nezdimizde dünyanın en kutsal şeyi ekmektir, iştir, aştır. Bizim görevimiz ekmeği artırmak, evine ekmek götürmek isteyenlere yardım etmek ve sayısını artırmak olmalı. Onlara zarar vermek gibi asla bir şey olmayacak. Böyle bir şey pazaryerinde olmayacak.Sizden gelen, Ereğli halkından gelen her talep benim için emir olarak kabul edilecek.

ADAM GİBİ YAPAMAYAN BIRAKIP GİTSİN

Eğer bir işe soyunmuşsan adam gibi yapmalısın. Yapamıyorsan bırakıp gitmelisin bir daha da gelmemelisin.Ben belediyede sizlerin temsilcisi, sizlerin belediye meclisi üyesi, belediye başkanı olacam.Erol Şahin kardeşinizi belediye başkanı olursa pazarcının, tuhafiyecinin tüm esnafın yüzü gülecek. Buraya alışverişe gelenlerinde yüzü gülsün, iyi hizmet alsınlar diye yapacam bunu. Çünkü morali bozuk esnaftan mutluluk duyması mümkün değil gelenlerin.Diğer aday arkadaşlarımızın size verip de benim veremeyeceğim hiçbir şey yok. Ama, benim size verip de onların veremeyeceği binlerce şey var.  Çünkü onların arkasında benim enerjim yok, onların arkasında benim samimiyetim yok. Onların arkasında iktidarın gücü de yok.Yepyeni arkadaşlarımızla birlikte karşınıza çıkıyoruz.

EREĞLİ’NİN YÜZÜ GÜLMEYECEKSE ALLAH BANA BAŞKANLIĞI NASİP ETMESİN

Eğer bu kardeşiniz belediye başkanı olduğunda Kdz. Ereğli’de yüzler gülmeyecekse Allah bana nasip etmesin…Çünkü ben ne pazarcıya hesap sormaya geliyorum, ne tüccara hesap sormaya geliyorum, ne kaos yaratmaya geliyorum, ne kimseyi tehdit ediyorum, ne de kimseyi kandırmaya çalışıyorum. Böyle bir niyetim yok. Ben birlikte olmaya geliyorum. Huzur için geliyorum. Bundan başka bir hesabımız yok.”

Editör: Haber Merkezi