MHP’den Zonguldak Milletvekili Adayı olan Hamdi Ayan, ikamet ettiği Tepebaşı Mahallesinde mahalle sakinlerine Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği verdi. Yemeğe çok sayıda kalabalık katılırken, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı, 25.dönem MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan ise iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğine katılan Çakan, MHP Milletvekili Adayı Hamdi Ayan’a övgüler yağdırdı.
İftar yemeğinin ardından meşale eşliğinde alana gelen ve çok sayıda kalabalık grubun sevgi gösterisi ile karşıya karşıya gelen Ayan, burada halka seslendi. İlk olarak konuşma yapan eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı, 25. Dönem MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan; “Ne diyor Zonguldaklı? Bu güne kadar bir madenciyi meclise gönderemedik. Alın, Hamdi Ayan’dan daha iyi madenci mi olacak?” şeklinde konuştu.
Çakan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Tepebaşı Mahallesi Belediye Başkanlığı dönemimde benim çok yakından tanıdığım mahallelerden biridir. Bunlar geçti. Sene 1984 Belediye Başkanlığı’na başladığım yıl. Yıl 2018, 1975 yılında Zonguldak Belediyesi’ne mühendis olarak başladığımda çok uzun yıllar geçti. Siyaset uzun ince bir yoldur. Bu yola ben 1984 yılında çıkmıştım. Siyasi hayatımda Zonguldaklı ve Bartınlı hemşehrilerim beni gönderip amacım hizmet olduğunu düşünürek, Türkiye’de ve Zonguldak’ta beni belirli görevlere getirdiniz. Yine bugünlerde siyasetin hizmet için yapıldığını, siyasetin araç olduğunu, ülkemize, bölgemize , başta ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü olarak sergilenen hizmetlerde, yer alarak vatanımıza, bölgemize ve ülkemize hizmet etmeye çalıştık. Bu akşam çok değerli başkanım iftar yemeğine davet etti.”
“ALIN SİZE MADENCİ MİLLETVEKİLİ”
“Sizlere açık ve net olarak şunu söylemek istiyorum. Zonguldak’ın gerçekten hizmete ihtiyacı var. Zonguldak’ın ve Zonguldak’a  sahip çıkacak insanlara ihtiyacı var. Ben 2015 yılında değerli oylarınızla meclise gönderildim. Ama çok kısa bir süre yaklaşık 28 saat 46 dakikalık meclis çalışmasında bulunduk. Netice itibari ile görevler gelip geçici. Bu görevleri teslim alacak arkadaşlarımızın görev bilinci içinde, vereceğiniz yetki ile kendini sorumlu tutarak, sizin vermiş olduğunuz oyları ananızın ak sütü gibi hizmet vererek helal etmesi lazım. Ben o gururu yaşıyorum. Az veya çok mahalleniz başta olmak üzere hizmetlerimi bana karş gösterilen sevgiden de anlayabiliyorum. Yıllardan bu yana Zonguldak ne istiyordu? O verimli vasıflar beniç çok değerli kardeşim dediğim Hamdi Ayan’da mevcuttur. Zonguldak meselesini bilen, başkoyduğu yolda, gerektiğinde, masaya yumruğunu vurabilen, TTK başta olmak üzere, en azından norm kadroya TTK’ya gereken işçiyi sağlama da, çaba gösterebilen, en azından 8-10 bin kişi ile Ereğli’deki tersanelerde çalışıp kapatılmasından ve gerektiğinde kendi Genel Başkanını devreye sokan ve karşısına dikilen tek kişi Hamdi Ayan’dır. Ben siyasi hayatım boyunca bunu yaptım. Bazı şeyler verilmez, alınır. Ne diyor Zonguldaklı? Bu güne kadar bir madenciyi meclise gönderemedik. Alın, Hamdi Ayan’dan daha iyi madenci mi olacak? Ne diyor du Zonguldak? Ben Zonguldak’ta doğmuş, büyümüş, Zonguldak’ın hamuruyla  çamuruyla birini meclise gönderemedim diyor du. Alın size Hamdi Ayan.”


“AYAN’IN HİZMETİNE KEFİLİM”

“Yıllarca siyasette tabandan gelerek, siyaset yapıp, gerektiğinde muhalefet bir partinin İl Başkanı olarak Başbakanı ayağına getiren Hamdi Ayan’dır. İnanın bir milletvekilliği dönemimde politikacı olmadım. Siyaseti sadece önemli bir araç gördüm. Zonguldak’ın gerçekten hizmete ihtiyacı var. Ben Ankara’da sadece 28 saat 46 dakika Zonguldak milletvekilliği yaptım. Bartın millevekilliği dönemimde Filyos Projesi’nin en büyük iki barajının temelini atması bana nasip oldu. Allah’a bin şükür, ama geride kalan projeler var. Ben bunları tek tek sayacak değilim. Yeni seçilip meclise gidecek olan milletvekilimiz sizlere geride kalan ve yapıolacak olan projeleri seçim bildirgesinde yazdığı gibi anlatacaktır. Kendisine bana kefil olanların hiçbir zaman suratını kara çıkarmadım. Bana kefil olanların, bana verilen oyu, hiçbir zaman haram ettirmedim. Ben huzurunuzda 44 yılda bütün siyasi hayatımda çalıştığım dönemlerde Zonguldak’a mevcut dönemlerin içerisinde en iyi hizmete verebilecek olan MHP Zonguldak Milletvekili adayı Hamdi Ayan’ın kefile ihtiyacı yok ama hizmette kefilim. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum.  Bende kendisine tavsiyede bulunmak istiyorum. Siyasette her zaman Ahde Vefa-yı unutmamak lazım. Siyasetçi ne oldum delisi olmaması lazım. Tavana çok iyi sarılması lazım. Tavan her zaman çöker ama taban kolay kolay çökmez. Kendisine inanıyorum, güveniyorum siyaset uzun ince bit yol, kendisine başarılar diliyorum.”
“ÇAKAN BİZİ YARI YOLDA BIRAKMADI, ABİLİK YAPTI”
MHP Zonguldak Milletvekili adayı Hamdi Ayan ise burada yaptığı konuşmasında, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan’a teşekkür ederek, “Bizim çıktığımız bu yolda bizi yanlız bırakmadı, bize abilik yaptı. Geldiği günden bu yana bizden istişareyi kesmedi ve ayırmadı. Bugünde yanımızdadır” dedi. 
Ayan; “Bizleri bu kalabalıkla beklediğinizde dolayı hepinize ayrı ayı şükranlarımı sunuyor, alanımızı şreflendirdiğinizden dolayı hepinize hoş geldiniz diyorum.  İyi ki geldiniz. Sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum, gerek genel müdürlüğünde gerekse bakanlığa kadar gelmiş bir duayen abimizden söylediklerini duymak çok önemlidir. Bizim çıktığımız bu yolda bizi yanlız bırakmadı, bize abilik yaptı. Geldiği günden bu yana bizden istişareyi kesmedi ve ayırmadı. Bugünde yanımızdadır. Çıktığımı bu yolda siyaseti ve Zonguldak’ın karşısına çıkan engelleri hep beraber aşacağımıza söz veriyorum. Bu ilin hizmete ihtiycı var. Gittiğimiz yerlerde söylüyorum, biz savaşmaya değil, kamplaştırmaya, kutuplaştırmaya değil,  birleştirmeye ve bütünleştirmeye geliyoruz” şeklinde konuştu.
“BU ŞEHİR 30 YILDIR KAYBEDİYOR”
 “Bir siyasi yarıştır, var. Şansımızı yok saymaya çalışanlar var. Siyasette bunlar olacak. Anket yapmaya çalışanlar var. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki, biz sizlerin ve değerli hemşehrilerimizin gönüllerine girdik. Ve o anketlerde yerimi aldığımızı görüyoruz. Bu şehir 30 yıldır kaybediyor. Kim ne derse desin. Kim kızacaksa kızsın, çıktığım günden bu yana diyorum ki, Zonguldak meselesini anlatmak benim görevim. Seçileceksek iki cihan bir araya gelse engellenemez. Seçilemeyeceksek iki cihan bir araya gelse seçilemeyeceğiz. Ama bu Zonguldak’a ve bu memlekette anılarım ve acılarım var. Bu memlekette bitmemiş meselelerim var. Bu bakımdan bu kardeşinizi göndermenizi, arkadaşlarımızla birlikte TBMM’ye göndermenizi istiyorum. Bir güzel yarış içerisindeyiz. İki tane oy pusulası gelecek önünüze. Birisi yürütme, diğer ise yasama. Bu memlekette isyanımız ve acılarımız fazla. Bakın bu zeka bende varım. Zeki abi boşuna kefil olmuyor. Çıktığımız yolda sonuna kadar bu mücadeleyi verecek şükürler olsun iradeye de sahibiz. Yıllardır siyaset yaptık. Siyaseti insanlarla birlikte yaptık. Kimseyi arkamızdan konuşturmamaya çalıştık.  Kimseyi üzmemeye çalıştık. Ama bu memleketin meselelerini de anlatmaya çalıştık. “
“TTK’YA ALINACAK OLANLAR EMEKLİLERİN YERİNEDİR”
“Bazı arkadaşlarımız keyifleri yerinde olduğunu söylüyorlar, varsın olsun. Varsın olsun, işimiz yok onlarla. Zaten seçiliyorlar. Ama birşeyi unuttular. Bu listelerin başında Genel Başkanları yok. Bizimle ve benimle yarışıyorlar. Biz yola çıkarken seçim bildirgesi yayınladık. Bunların taahhüdünü verdik.  Geçtiğimiz gün ayın Cumhurbaşkanımız madenlere işçi alacağını söyledi. Kendisinden Allah razı olsun. Yeterli değil!. Zaten bu bin 500 işçi emekli olan arkadaşlarımızın yerine alınmasıdır. Biz norm kadar alacağız. 8 bin işçi sözü verdik. Merkez, Kozlu ve Kilimli olmak üzere yatırım yapacağımız alanlarımız da mevcut değil. Ama Zonguldak’taki göçü durdurabilmek için norm kadro kadar işçi aldırmalıyız. Anket yapanlar MHP yok diyenlere en başından  mesaj verdik. Ne mesajıydı bu?. Herşeye rağmen kardeşlik mesajıydı. Rahat uyusunlar, ben onları emin olsunlar rahat kucaklayacağım. Bizde dışlamak yok.”
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi