AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün açıklanan Yeni Hükümetin, başta ekonomi ve finans çevreleri olmak üzere toplumun tüm kesimleri tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, Yeni Hükümetin kabine üyelerinin ülkeye ve Zonguldak’a hayırlar getirmesini diledi. 
24 Haziran Seçimlerinin Türkiye’nin Yeni Bir Sisteme geçişinin Miladı olduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Yeni Hükümet üyelerinin oluşumunda Cumhurbaşkanının liyakat ve bilgi birikimini esas aldığını, Türkiye’nin ileri medeniyet seviyesine ulaştırılmasının ve 2023 hedeflerine ve vizyonuna erişebilmenin önünü açtığını, 16 yıldır devam eden kalkınma ve yatırım hamleleri ile insan odaklı yönetim biçiminin devam edeceğini ortaya koyduğunu söyledi. 
İş dünyası, Ekonomi çevreleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından bakanlar kurulunun niteliklerinin ve vasıflarının olumlu karşılandığını dile getiren Zeki Tosun şunları söyledi; “ Yeni dönemin başlangıcı olan yeni hükümetimiz ve bakanlarımız ülkemizin terörle mücadelede verdiği başarıyı sürdüreceğine, ekonomide ve kalkınmada dünyanın ilk on ülkesi arasında yer alması için gerekli olan yatırımları gerçekleştireceğini inancımız tamdır. 
Dünya lideri olan Genel Başkanımız ve Yeni Türkiye’nin Yeni Başkanı olan Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı yardımcımız ve Bakanlarımız, hiç kuşku yok ki, ülkemizin olduğu kadar İlimizin ve bölgemizin de kalkınması için, devam eden yatırımların ve gerçekleştirilecek yeni yatırımların hızlandırılması için umut olmuştur. Ülkemiz için bir Milad olan 24 Haziran seçimlerinin ardından, Milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız ile birlikte el ele vererek hükümetimizden ve bakanlarımızdan İlimize ve bölgemize yapılması gereken yatırımların bir an önce yapılması, yapımları devam eden yatırımların da hızlandırılması için çalışacağız, gayret edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ilimiz için verdiği sözlerin, Zonguldak’ımızın hak ettiği büyük ve önemli yatırımların gerçekleşmesini için durmak yok yola devam diyeceğiz. Teşkilatlarımız ve Milletvekillerimizin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile gerçekleştireceğimiz birlik, beraberlik ve uyum ile gelişen, ekonomisi büyüyen, yatırımları gerçekleşen bir Zonguldak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu duygularla, Yeni Sistemin ve Yeni Türkiye’nin ilk ve birinci başkanı olan Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Cumhurbaşkanı yardımcımızı ve Bakanlarımızı teşkilatım ve şahsım adına kutluyorum.” 

Editör: Haber Merkezi