Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı eleştirdi.

Niyazi Kaıransoy, Deniz Yavuzyılmaz için, “Zonguldak halkı kendisini Zonguldak’ın meselelerini Ankara'da anlatsın diye seçti, Zonguldak’ın meselelerini Zonguldak'ta Zonguldaklıya anlatmak milletvekilinin görevlerinden bir tanesi değildir” ifadesini kullandı.

Belediyenin yapması gereken işleri Deniz Yavuzyılmaz’ın yapmak istediğini belirten Niyazi Kıransoy, “Buna popülist siyaset ve tribüne oynamak diyebiliriz” şeklinde konuştu. Zonguldak’ta yolların bozukluğu nedeniyle sıfır araçların dahi 1 yılda perte çıktığını belirten Kıransoy, şunları söyledi:

YAVUZYILMAZ BELEDİYENİN YAPMASI GEREKEN İŞLERİ YAPMAYA BAŞLADI

“Şimdi Deniz Bey gençliğinin avantajını kullanarak Zonguldak siyasetinde bir avantaj getirmek istiyor anlaşılan ama bence Zonguldak halkı kendisini Zonguldak’ın meselelerini Ankara'da anlatsın diye seçti. Zonguldak’ın meselelerini Zonguldak'ta Zonguldaklıya anlatmak milletvekilinin görevlerinden bir tanesi değildir. Dolayısıyla ve aynı zamanda belediye başkanının yapması gereken şeyleri yapmaya başladı. Ben diyorum ki Deniz Bey bu seçimde Belediye Başkanı Adayı olmalı ki belediye başkanlığını muhalefetin eleştirmediği bir duruma düşürsün. Yani dere ile alakalı çalışmayı Belediye Başkanı yapsın. Normalde zaten belediyenin çeşitli projeleri var, onları hayata geçirmeye çalışsın. Ayrıca içine girdiği devreye halen de lağım akmaktadır. Milyonlarca lira verilerek yapılan, kredi alınarak yapılan arıtma tesisi atıl vaziyette denizin kenarında durmaktadır. Tabii Zonguldak bunları CHP’nin Belediyesi’nden sorar. Siz belediye hizmetleri konusunda ne yaptınız diye.”

YOLLAR PATATES TARLASI GİBİ, SIFIR ARAÇLAR 1-2 YILDA PERTE ÇIKIYOR 

Zonguldak’ta yoların patates tarlası gibi olduğunu ve sıfır araçların bile 1 yılda perte çıktığını belirten MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Mahalle arasındaki yollar patates tarlası gibi. 30 sene önce yapılan yollarda Zonguldaklı hayatını sürdürmeye çalışıyor. Oto tamircileri Zonguldak’ta en fazla kazanan esnaflar diye düşünüyorum. Yeni alınan araçlar 1 sene sonra Zonguldak'ta perte çıkacak vaziyete geliyor. Tabii Deniz Bey Zonguldak’ın meselelerini dile getirme noktasında ben kendisine doğru bir metot uyguladığını söylemiştim ama yanlış bir şekilde bunu dillendiriyor. Yani popülist siyaset ve tribüne oynamak diyebiliriz. Bunları belediye başkanlığına yaptırmalı. Eğer bir şey söylemek istiyorsa Zonguldak belediye noktasında bir çok eksiği var, yollar bozuk, çöpler toplanmıyor, her gün bir mahallenin suyu kesiliyor ve sular geldiğinde de sular kömür karası gibi akıyor. Belki kömüre alışkın bir memleketiz ama suyun kömür karası gibi akması çok hoş değil doğrusu. Dolayısıyla belediyenin de sorunları var. Yani Deniz Bey’in dereye girdiği yerde zemin de beton yanıda beton. Ama az ilerisinde ıslah yapılmamış yerler var yukarıda bölümlerde. Dere ıslahı ile ilgili dikkat çekmek istiyorsa oralara gitmeli. Mahalle aralarına dolaşmasını tavsiye ediyorum. Belli ki çok Mahalle arasına gitmemiş. Seçim zamanı da gelmiştir diye düşünüyorum ama Mahalle aralarındaki ana yolların patates tarlasına döndüğünü bizzat kendisi görsün isterim. Dediğim gibi buradan çıkaracağımız sonuç bizzat Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili tarafından ‘Zonguldak'ta belediye yok ve ben de mümkünse belediye başkanlığına talip olayım’ diye algıladım diyebiliriz”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi