CHP Zonguldak Milletvekili, 27.Dönem Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Belediye Meclis Üyeleri, Ereğli ve Alaplı CHP İlçe Başkanları, ilçe yönetimleri, kadın kolları ve partililerle birlikte Kaptaş Pazarını ziyaret etti.

CHP'liler çiftçi, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

CHP’li Demirtaş ve beraberindekiler, Kaptaş Pazarının ardından, Ereğli Cumartesi Pazarına da gitti. Programını Kışla Kamyoncular Kooperatifi İftarı’na katılarak tamamlayan Ünal Demirtaş, seçmenlerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne giderek artan ilgisinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kaptaş Pazarı'nda üreticiler ve çiftçilerin dertlerini dinleyen CHP'li Demirtaş, saman fiyatlarındaki artışa değindi.Genç bir çiftçiye "Bu balyayı kaç liraya aldınız?"diye soran Ünal Demirtaş, " 18 lira" cevabını aldı. CHP'li Demirtaş, "AKP’nin bilinçsiz tarım politikaları nedeniyle bugün maalesef samanı bile ithal ediyoruz." dedi.Karpuz satan bir çiftçi de "Eskisi kadar satış yapamıyoruz. Mazot çok pahalı. Nakliyeye çok para ödüyoruz" sözleri ile dert yandı.  CHP'li Demirtaş da çiftçiye  önce bu sorunların  çözüleceğini söyledi.CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş; "Çiftçilerimiz perişan halde. Tarımsal üretim desteklenmediği gibi tarımsal maliyetler günden güne artıyor. Çiftçilerimiz kredileri borçlarını da ödeyemiyor" ifadelerini kullandı.

"HAYVANCILIK BİTİRİLDİ!"

CHP'liler,Kaptaş'ta besicilerin sorunlarını da dinledi.Ünal Demirtaş,AKP'nin her fırsatta yerlilik ve millilikten söz ettiğini hatırlattı, "Hayvancılığına baktığınızda ne yazık ki bunu göremiyoruz.Her şey ithal ediliyor" şeklinde konuştu.Bir besici "Et satamıyoruz, üstelik bunlar hastalık da getirdi"  diye yakındı.CHP iktidarında hayvancılıkta ithalatçı politikalardan derhal vazgeçileceğini vurgulayan Ünal Demirtaş, "Üretim odaklı tarım  politikasına geçişi sağlayacağız. Çiftçimizi, hayvancılarımızı destekleyecek, çiftçilerimizin toplum sağlığına uygun, yerli, milli ve ucuz üretimi yapabilmesi için her türlü teşvikten faydalanmalarını sağlayacağız. Hayvanları besleyeceğimiz yemden, aşıya ve ilaç tedavisine kadar her konuda hassas davranacağız." dedi.

"FINDIK 15 TL OLACAK!"

Fındık üreticilerinin durumu da CHP'li Demirtaş'ın gündemindeydi.Üreticilerin zararda olduğunu belirten Ünal Demirtaş, " Çünkü fındık fiyatını bir İtalyan firması belirliyor. Fiskobirlik’i atıl hale getirdiler. Fındık gibi yerli ve milli bir ürünü üstelik de stratejik öneme sahip olan bir ürünü yabancıların tekelinden kurtaracağız. 2018 yılı fındık alım fiyatını en az 15 TL olarak belirleyeceğiz." ifadesini kullandı.

"KAPTAŞ’IN YOLLARI CHP İKTİDARINDA YAPILACAK!"

Ünal Demirtaş AKP İktidarının 16 yılda Zonguldak'a üvey evlat muamelesi yaptığını da kaydetti. "Duble yollar yapmakla övünen AKP'liler her nedense konu Zonguldak’ın yollarına gelince, iş yapamıyor. Vatandaşlarımızın  bozuk, tamamlanmamış yollarda çektiği çile CHP İktidarında çözümlenecek." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi