CHP Zonguldak Milletvekili, 27.Dönem Zonguldak Milletvekili adayı Ünal Demirtaş, seçime 24 gün kala Kdz. Ereğli'nin, Çayırlı Köyü'nü ziyaret etti. Kdz. Ereğli CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ve ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, önceki dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önceki dönem İlçe Başkanları Yaşar Balcı, Hayrettin Kartal, İsmail Fota ve birçok partili ile yaptığı ziyarete ilgi yoğundu. CHP Milletvekili Ünal Demirtaş ve beraberindekiler, Çayırlı Köyü'nde vatandaşların sorunlarını dinledi.

BİZE GÜVENİN!

CHP'li Demirtaş, yaptığı ziyaretlerde vatandaşlara "Elinizi vicdanınıza koyun, bir de bize güvenin" çağrısında bulundu. Herkesin borç batağında olduğunu hatırlatan CHP'li Demirtaş, şunları ifade etti:

"Bugün Çayırlı Köyü'nde vatandaşlarımızla biraraya geldik. Türkiye'nin, Zonguldak'ın, Çayırlı'nın derdi aynı. Çayırlı da esnafımız, çiftçimiz ve vatandaşımız sıkıntı içinde. Yurttaşlarımız iş, ekmek derdinde. Esnaf zor durumda. Emeklilerin aldığı maaş çok düşük. Herşey ateş pahası. Tarım bitirildi. Çiftçimizi küstürdüler. Fındık taban fiyatları yerlerde. Fındığın maliyeti 8.5 TL, fındık alım fiyatı 9.5 TL. Ak parti 16 yılda hiç bir sorunu çözemedi. Bütün bunlar, AKP iktidardan gitmeden çözülmeyecek.”

EMEKLİLERE 1500 TL MAAŞ!

Vatandaşları dinleyen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, emekli maaşları ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Biz CHP olarak Ocak 2019 itibariyle en düşük emekli maaşını 1500 TL yapacağız. Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, bu ülkenin ekonomisine katkı sunmuş emekli vatandaşlarımızın, muayene ve ilaç katılım paylarını kaldırıyoruz. Emeklimiz, CHP İktidarında fark ücreti, hastane ücreti, ilaç katkı payı ödemeyecek. Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere birer maaş ikramiye verilecek" dedi.

ÇAYIRLI'NIN FINDIĞININ FİYATINI YABANCILAR BELİRLEMEYECEK!

Fındık taban fiyatlarının düşük olması ile ilgili olarak iletilen şikayetleri dikkatle dinleyen CHP'li Demirtaş; "Çayırlı'daki çiftçimizi yabancı bir şirketin insafına bırakmayacağız. Fındık yerli ve milli ürünümüz. Biz fındığımıza da, fındık üreticimize de sahip çıkıyoruz. 2018 Ağustos ayında fındık taban fiyatı 15 TL olacak. Bunun sözünü veriyoruz. Fındık stratejik bir ürün. Böyle ürünlerde kar-zarar hesabı yapılmaz. Fındık üreticimizin yanındayız." dedi.

ASGARİ ÜCRET NET 2200 TL OLACAK!

Vatandaşlarla ülke gündemine dair her konuda sohbet eden Ünal Demirtaş, yaptığı değerlendirmede herkesin borç batağında olduğunu, tek adam rejiminin ülkeyi bu noktaya sürüklediğini ifade etti. Asgari ücret ile ilgili olarak da CHP'li Demirtaş şunları söyledi: "Asgari ücret CHP iktidarında net 2200 TL olacak. Asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracağız."

Editör: Haber Merkezi